of 60775 LinkedIn

Beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo (Kennisavond)

AfbeeldingOp dinsdag 14 januari houden we een extra Kennisavond vanwege de bijzonder hoge vraag naar het onderwerp ‘Beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo’. Tijdens deze kennisavond gaan we dieper in op de beheersmaatregelen die we binnen Van Dam & Oosterbaan geborgd hebben. Iedereen is welkom op ons hoofdkantoor in Utrecht!

Begin november hebben we onze bundel gepubliceerd in een whitepaper met daarin de beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo op hoofdlijnen geschetst. De whitepaper geeft een overzicht van beheersmaatregelen die gemeenten kunnen inzetten om meer zicht te krijgen op de zorguitgaven en om op deze uitgaven te kunnen besparen.

 

De externe bundel die beschikbaar is gesteld betreft een selectie aan beheersmaatregelen op hoofdlijnen. De bundel is met enthousiasme door veel mensen opgevraagd en gedownload. Het onderwerp leeft. Voor ons aanleiding om een extra kennisavond te organiseren om meer duiding kunnen geven aan het document.

 

Op deze kennisavond lichten we de beheersmaatregelen verder toe en gaan we dieper in op de praktische uitwerkingen ervan. Eveneens creëren we ruimte om vragen te stellen vanuit lokale ontwikkelingen bij gemeenten en is er ruimte om met anderen het gesprek aan te gaan. Het wordt een interactieve avond waar we kennis gaan delen met elkaar om op een laagdrempelige manier kennis te verwerven over beheersmaatregelen in het sociaal domein. Ook kijken we alvast gezamenlijk vooruit naar 2020.

 

Programma

De Kennisavond duurt twee uur en daarbinnen bespreken we de huidige versie van de whitepaper, de aanvullende beheersmaatregelen die niet in de whitepaper staan en wisselen we ervaringen met elkaar uit. De onderwerpen die we behandelen zijn:

  • Toelichting en duiding Whitepaper
  • Verdieping en verbreding aanvullende beheersmaatregelen
  • Brainstorm effectiviteit van de maatregelen
  • Ruimte voor vragen vanuit bezoekers
  • Vooruitblik naar 2020
  • Afsluitende borrel waarin we sparren en het gesprek voortzetten met elkaar


Doel kennisavond

Gemeenten nemen diverse maatregelen om iets aan de stijgende kosten binnen het sociaal domein te doen. Vanuit Van Dam & Oosterbaan komen we bij veel gemeenten die allemaal met andere oplossingen komen, andere interpretaties en uitvoeringen daarvan. Door al deze verschillende inzichten tijdens een kennisavond met elkaar uit te wisselen en te bundelen, komen we gezamenlijk tot nieuwe inzichten en praktische uitwerkingen daarvan. Op die manier kunnen we allemaal weer iets van elkaar leren. Kennis is er immers om met elkaar te delen.


De Kennisavond start om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur.

Ben je graag aanwezig bij deze Kennisavond? Meld je dan aan via Selina Tomur via selina.tomur@vandamoosterbaan.nl Of bel naar 085 – 112 4371.
Aan deze Kennisavond zijn geen kosten verbonden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses dit najaar!

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Zoetermeer
  • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers