of 59130 LinkedIn

Spookjongeren in beeld brengen

Spookjongeren in beeld brengen. In verschillende regio’s zijn activiteiten opgezet om jongeren zonder werk en opleiding te begeleiden.
Reageer

Als je jong bent, niet op school zit, geen diploma, baan of uitkering hebt en nergens ingeschreven staat, dan val je buiten de radar van de autoriteiten. Het printnummer van UWVMagazine juni laat zien hoe UWV deze ‘spookjongeren’ samen met andere instanties weer in beeld brengt. Onder hen bevinden zich jongeren die dakloos zijn en kampen met schulden en verslaving. In verschillende regio’s zijn activiteiten opgezet om jongeren zonder werk en opleiding te begeleiden.

Ook in dit nummer:

Michaël van Straalen, de voorman van MKB-Nederland, die niets liever wil dan de banenafspraak tot een succes maken. Maar bureaucratie en een gebrek aan centrale regie staan hun goede bedoelingen in de weg, vindt hij. Samen met Rob Slagmolen van VNO-NCW pleit hij voor een regierol voor de centrumgemeenten en voor UWV een rol als ‘hoofdaannemer’ in de uitvoering.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine online september 2018

AfbeeldingGrote stappen op weg naar goede samenwerking

Gemeenten en UWV werken al goed samen, maar het kan nog altijd beter, zegt Astrid Hendriks van UWV. Zij en drie betrokkenen vertellen over de samenwerking. Verder in UWV magazine online: Werken met een beperking, rondje door het land door Raad van Bestuur van UWV en werkgevers maken weinig gebruik van no-riskpolis.

Whitepapers