of 59345 LinkedIn

Regionale trendrapportage banenafspraak - stand van zaken tweede kwartaal 2016

Reageer

Gemeenten en werkgevers hebben behoefte aan inzicht in de voortgang van de banenafspraak op regionaal niveau. Daarom publiceert UWV op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Werkkamer sinds het derde kwartaal van 2015 een regionale trendrapportage banenafspraak. De rapportage die nu is verschenen geeft de stand van zaken weer van eind tweede kwartaal 2016.

De regionale trendrapportage is gebaseerd op gegevens uit o.a. het doelgroepregister. Het doelgroepregister wordt gevuld met data uit verschillende bronnen: UWV, Panteia (voor Wsw) en CBS (voor WIW/ID). De aanleverende partijen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeleverde informatie.

 

De regionale trendrapportage is gebaseerd op gegevens uit het doelgroepregister. Het doelgroepregister wordt gevuld met data uit verschillende bronnen van UWV, Panteia (voor Wsw) en CBS (voor WIW/ID). De aanleverende partijen zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aangeleverde informatie.

Cijfers zijn indicatief
De regionale trendrapportage geeft een indicatie van de voortgang van het aantal banen per arbeidsmarktregio ten opzichte van de nulmeting. De trendrapportage wordt niet gebruikt om te bepalen of de quotumheffing ingevoerd gaat worden. De Werkkamer heeft een indicatieve verdeling gemaakt van de te realiseren banen per arbeidsmarktregio tot en met 2016, maar deze indicatieve verdeling is geen afspraak over de te behalen aantallen per regio. De banenafspraak is immers een afspraak op landelijk niveau.

 

Regionale verdieping
Op verzoek van haar partners werkt UWV op dit moment aan regionale factsheets, voor een nog specifieker overzicht van de regionale  resultaten in het kader van de banenafspraak. De feitenoverzichten worden in de tweede helft van november gedeeld met de regiomanagers van UWV en met de voorzitters en secretarissen van de regionale Werkbedrijven.

 

Meer informatie

Er is een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden op deze vragen opgesteld over de verschillen tussen de landelijke monitor banenafspraak en de regionale trendrapportage.

 

Rapport

Klik hier om de regionale trendrapportage banenafspraak - stand van zaken tweede kwartaal 2016 te downloaden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine november 2019

Afbeelding

Whitepapers