of 59130 LinkedIn

Persoonlijk werkplan verbetert sollicitatiegedrag

Persoonlijk werkplan verbetert sollicitatiegedrag. UWV onderzoekt in het nieuwste Kennisverslag hoe gedragswetenschappelijke inzichten toegepast kunnen worden om WW’ers richting werk te helpen.
UWV Reageer

Een persoonlijk werkplan voor WW’ers leidt tot meer en beter sollicitatiegedrag. UWV onderzoekt in het nieuwste Kennisverslag hoe gedragswetenschappelijke inzichten toegepast kunnen worden om WW’ers richting werk te helpen.

Het ervaren van autonomie, het hebben van heldere doelen en het ontvangen van feedback zijn belangrijke componenten van motivatie en werkzoekgedrag. UWV biedt daarom vanaf mei 2017 het persoonlijke werkplan aan. Dit werkplan is eerst getest met een praktijkexperiment. WW’ers kregen een uitnodiging om een werkplan op te stellen, waarin zij hun eigen doelen vastleggen en concrete acties formuleren. Een controlegroep kreeg deze uitnodiging niet.

 

Persoonlijk werkplan

WW’ers die het persoonlijk werkplan aangeboden kregen, hebben in de drie maanden daarna gemiddeld 8% meer sollicitatieactiviteiten doorgeven aan UWV dan WW’ers die dit niet aangeboden kregen. Ook worden zij 13% vaker uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. WW’ers die het werkplan invulden voelen zich autonomer, hebben heldere doelen voor ogen en zijn tevredener over de dienstverlening van UWV.

Het ontvangen van feedback heeft volgens de gedragswetenschap een motiverend effect. Daarom biedt UWV WW’ers de mogelijkheid om het ingevulde werkplan voor inhoudelijke feedback op te sturen naar UWV.

 

Werkzoekgedrag verbeteren

Gedragswetenschappelijk onderzoek leert UWV steeds meer welke drijfveren mensen hebben om naar werk te zoeken en hoe UWV kan inspelen op deze drijfveren om mensen te helpen bij het zoeken naar werk. Deze inzichten vormen daarom de basis voor de WW-dienstverlening van UWV.

 

Lees het UWV Kennisverslag 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine online september 2018

AfbeeldingGrote stappen op weg naar goede samenwerking

Gemeenten en UWV werken al goed samen, maar het kan nog altijd beter, zegt Astrid Hendriks van UWV. Zij en drie betrokkenen vertellen over de samenwerking. Verder in UWV magazine online: Werken met een beperking, rondje door het land door Raad van Bestuur van UWV en werkgevers maken weinig gebruik van no-riskpolis.

Whitepapers