of 58952 LinkedIn

‘Kloven van ongelijkheid in Europa’

4 reacties

Dwars door Europa gapen kloven  van sociale ongelijkheid. Vooral kinderen dreigen hiervan de dupe te worden. Er is de Europese Unie dan ook alles aan gelegen om de kloven te dichten en de kinderen van nu kansen op de arbeidsmarkt te bieden. Aart Jan de Geus, voorzitter van de raad van bestuur van de Bertelsmann Stichting, zegt daarover in het printnummer UWVMagazine juni: ’De sociale agenda moet er één zijn die gericht op het bieden van kansen aan mensen die nu kansloos zijn. Dat is de belangrijkste les die ik de afgelopen 36 jaar werkende jaren heb geleerd.’

n dit nummer ook een interview met Frank Weise, de  voorzitter van het Public Employment Services,  over hoe eenheid in verscheidenheid Europa sterk maakt op de arbeidsmarkt. En lees waarom PvdA-kamerlid Otwin van Dijk het tijd vond om amok te maken over het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

 

Aanmelden voor UWV Magazine print kan hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door Gerbert Goedhart op
Aart Jan de Geus pleit als voorzitter van de Bertelmans Stichting voor een onbeperkte instroom van asielzoekers en migranten. Reden: het zijn goedkope arbeidskrachten. Neveneffecten als ontwrichting van samenleving en cultuur boeit deze advies-denktank van de Duitse overheid niet. Wonend in fraaie villawijken en voorzien van riante inkomens en pensioenvoorzieningen ziet hun toekomst er zorgeloos uit.
Door sandra (burger) op
Aart wilde zich toch nog even onderscheiden met zijn 36 werkende (lees betaalde) jaren. Tijd voor een vrijwilligersbaan, het Rode Kruis vergeeft ze dagelijks.
Tja ontwaarding van minimumloon, en opleidingen is ook een manier om de effecten van laagconjunctuur uit te nutten.
Door joep op
36 jaar doen om in te zien wat iedere kansloze je 1 minuut kan vertellen. Zou het daarom zo lang duren voordat er echt iets gebeurd.
Door Martin van den Heuvel op
Ik lees steeds maar weer over meer kansen op werk. Maar dat sinds 1977 het minimum loon met 30 % is gedaald, terwijl die daling nog steeds doorgaat, daar lees ik nooit wat over. Wat willen die heren nou eigenlijk? Dat de arbeiders 12 uur per dag werken, 6 dagen in de week, zodat 2 arbeiders voor één werkloze zorgen?
Liberalisme is een achterlijke, middeleeuwse ideologie. Stop met die onzin.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine november 2019

Afbeelding

Whitepapers