of 59345 LinkedIn

‘Flexwerk heeft economisch herstel vertraagd’

‘Flexwerk heeft economisch herstel vertraagd’. Flex rukt op ten koste van vast. Er gaan steeds meer stemmen op om aan deze ontwikkeling een halt toe te roepen.
1 reactie

Flex rukt op ten koste van vast. Er gaan steeds meer stemmen op om aan deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Of en hoe dit zou moeten, daarover verschillen de deskundigen van mening. In het printnummer van UWVMagazine februari komen drie arbeidsmarktdeskundigen aan het woord. Paul de Beer, hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de UvA zegt over flex: ‘Je zou kunnen stellen dat onze flexibele arbeidsmarkt het herstel van de economie heeft vertraagd.‘ Ook in dit printnummer van UWVMagazine de standpunten van de grootste politieke partijen op het gebied van vast versus flex en de gevolgen voor de arbeidsmarkt.

Lees ook de verhalenbundel over de pogingen van tien Wajongers om weer deel te nemen aan de samenleving. De verhalen zijn opgetekend door arbeidsdeskundigen van UWV.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door Hans Keizers op
Het is allang duidelijk dat o-uren contracten en oproeparbeid slecht is voor de economie en voor de mensen die gedwongen worden om hier mee te werken. De vakbonden roepen niet voor niets dat hiermee gestopt moet worden. Deze werknemers worden misbruikt en onderbetaald. Ze worden ook vaak door gemeenten gedwongen om dit soort contracten te accepteren. Past helemaal bij deze rechtse overheid.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine oktober 2019

Afbeelding

Whitepapers