of 59199 LinkedIn

De no-riskpolis in kaart gebracht

De no-riskpolis in kaart gebracht. Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.
UWV Reageer

Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.

Werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben, kunnen bij ziekte van deze mensen een beroep doen op een regeling die hun loondoorbetaling compenseert. Dit is de no-riskpolisregeling. Het doel van de no-riskpolis is om werkgevers over de streep te trekken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen of te houden. Voor 4 groepen werkenden met een arbeidsbeperking hebben wij het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers onderzocht: WAO, WGA, Wajong en WIA 35-minners. Dit artikel gaat in op de vraag in welke mate de werkgevers voor deze groepen gebruikmaken van de no-riskpolis.

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine november 2018

AfbeeldingDirect na het faillissement van het Slotervaartziekenhuis organiseerde UWV de eerste informatiebijeenkomsten om het personeel voor te lichten over de gevolgen.

Verder in de editie van UWV Magazine online de rol van UWV op het internationale toneel van de verzekeringsgeneeskunde. En: een nieuwe taak voor UWV op het gebied van doventolkvoorzieningen.

Whitepapers