of 59130 LinkedIn

Blik op de regionale arbeidsmarkt

Blik op de regionale arbeidsmarkt. Inspiratie voor wethouders en beleidsmakers.
Reageer

Inspiratie voor wethouders en beleidsmakers.

Wat is de stand van zaken op de arbeidsmarkt in mijn regio? Om beleidsmakers, werkgevers en ander partijen te informeren over het creëren van werkgelegenheid, publiceert UWV elk jaar Regio in Beeld, een verzameling rapporten over 35 regionale arbeidsmarkten in Nederland. Om regionaal beleid te kunnen maken is betrouwbare informatie nodig: waar liggen kansen in mijn regio, hoe doet mijn gemeente het in vergelijking met andere regio’s, welke groepen hebben nog moeite om werk te vinden?

Inzicht in de omgeving

De economie groeit en het aantal banen neemt toe. Maar niet voor iedereen. De focus van Regio in Beeld ligt dit jaar op werkzoekenden die nog moeilijk aan de slag komen, zoals laagopgeleiden, 55-plussers en mensen met een arbeidsbeperking. Dit geldt ook voor werkzoekenden met een specifiek beroep waar weinig vraag naar is, zoals administratief personeel. In Regio in Beeld is extra aandacht voor thema’s die van belang zijn voor gemeenten, zoals de mismatch op de arbeidsmarkt en de instroom in de bijstand.

 

Banengroei in regio’s verschillen

Het aantal banen en vacatures groeit in 2018 in alle arbeidsmarktregio’s, maar toch zijn er regionale verschillen. De hoogste banengroei in de periode 2017-2018 wordt verwacht in de regio Amsterdam; 32.700 in 2017 en 27.400 in 2018. Ook in Helmond De Peel, Flevoland, Zuidoost-Brabant en Midden-Brabant is de groei van het aantal banen bovengemiddeld. De kleinste banengroei wordt verwacht voor de Achterhoek, maar ook daar is nog sprake van een toename met 1.600 banen in 2017 en 1.200 banen in 2018. In Zeeland, Friesland en de kop van Noord-Holland blijft de toename van het aantal banen relatief gezien achter bij het gemiddelde van Nederland.

 

Regio in Beeld

Regio in Beeld is de jaarlijkse publicatie van UWV over alle arbeidsmarktregio’s in Nederland. Actuele cijfers en grafieken laten per regio zien wat de kansen en knelpunten zijn voor werkgevers en werkzoekenden.

 

Lees hier de stand van zaken per regio. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingUWV

Postbus 58285

1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meer nieuws

UWV Magazine online september 2018

AfbeeldingGrote stappen op weg naar goede samenwerking

Gemeenten en UWV werken al goed samen, maar het kan nog altijd beter, zegt Astrid Hendriks van UWV. Zij en drie betrokkenen vertellen over de samenwerking. Verder in UWV magazine online: Werken met een beperking, rondje door het land door Raad van Bestuur van UWV en werkgevers maken weinig gebruik van no-riskpolis.

Whitepapers