of 59318 LinkedIn

Wim Peters

Adviseur

Wim heeft als specialisaties de Wmo 2015, de Wet langdurige zorg en het VN-Verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Met name het geven van cursussen op deze terreinen is hem op het lijf geschreven.

 

 • Een schoon en leefbaar huis: mogelijk of onmogelijk?

  Reageer

  AfbeeldingDe afgelopen weken was het weer zover: de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 was negatief in het nieuws. Op zich is de Wmo 2015 een mooie wet. De uitgangspunten zijn goed en het maatwerksysteem is goed uitgewerkt. Daarom vind ik het jammer dat de Wmo 2015 vaak negatief in het nieuws komt. Het resultaat: ontevreden cliënten, afwachtende en zoekende gemeenten.

 • Gemeenten, het VN-Verdrag en menukaarten, een mooi trio!

  Reageer

  AfbeeldingIn het jeugdjournaal van zaterdag 14 juli kwam de 14-jarige Teun aan het woord. Teun is slechtziend. En als hij uit eten gaat in een eetcafé of restaurant , dan kan hij niet zelf de menukaart lezen. Een ander moet hem voorlezen waar je uit kunt kiezen. Als er nu een menukaart in braille zou liggen, zou Teun zelf kunnen kiezen. De eigenaar van het eetcafé geeft aan dat het menu regelmatig wisselt. Zo zou het een dure grap worden. Koninklijke Horeca Nederland geeft aan: wij gaan onze leden op dit probleem wijzen.

 • Wmo 2015 – de nieuwe kleren van de keizer of echt maatwerk?

  1 reactie

  Als u nieuwe kleren nodig hebt, dan gaat u naar de winkel. U zoekt bij uw eigen maat, maar toch vindt u niet altijd passende kleding. U heeft maat M nodig, maar de broekspijpen zijn te lang. Daarvoor zijn dan weer lengtematen ontwikkeld. Maar helemaal passend is het nooit. Met andere woorden: maatwerk is niet altijd maatwerk.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Schuldhulpverlening

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers

Afbeelding

Whitepapers