of 60775 LinkedIn

Trainingen en opleidingen in het sociaal domein: gratis proeverij

Reageer

Stimulansz is specialist in trainingen en opleidingen in het sociaal domein. Voor 2019 helpen we u graag weer een stukje verder in uw loopbaan. Zoekt u een geschikte training of opleiding en heeft u nog geen keuze kunnen maken? Bezoek onze gratis proeverij op 17 januari 2019 in Nieuwegein. Deze dag is bedoeld voor managersopleidersbeleidsmedewerkers en consulenten in het sociaal domein. In deze nieuwsbrief vindt u het programma. Op de dag zelf maakt u ter plekke een keuze uit maximaal 3 workshops.


Meld u nu gratis aan voor de proeverij. 

Workshop 1

Implementatie van een omgekeerde verordening

Werkt uw organisatie met de omgekeerde toets, maar is uw beleid daar nog niet helemaal op aangepast? Heeft u ook gelezen over de omgekeerde modelverordening en wilt u daarmee aan de slag? Ontdek wat ervoor nodig is om de omgekeerde verordening te laten werken.
Lees meer >

 

Workshop 2

Vijf adviezen voor een effectief beleid van de Participatiewet in 2019

Alleen kennis van de Participatiewet is niet meer genoeg. Als u ook kennis van gedrag, ethiek en van bedrijfsvoering in aanvulling op de kennis van de wet bezit, heeft u een gouden combinatie. Dit betekent de buitenwereld meer toelaten in het sociaal domein.
Lees meer >

 

Workshop 3

Effectieve ondersteuning aan statushouders

Als gemeente wilt u dat statushouders snel gaan participeren en hun plaats vinden in de samenleving. Maar hoe realiseert u dat? Iedere doelgroep vraagt immers om een andere benadering. De route naar een geslaagde participatie begint met het formuleren van het gewenste doel / effect. Wat wil de statushouder en wat wilt u als gemeente? 
Lees meer >


Workshop 4

Wegwijs in het sociaal domein

Hoe vindt u uw weg in het complexe en brede speelveld van het sociaal domein? De belangrijkste thema’s in vogelvlucht. Voor alle professionals in de frontoffice van het sociaal domein.
Lees meer >


Workshop 5

Schuldhulpverlening voor bijzondere doelgroepen

De kranten staan er bol van: iedereen kan ineens in de schulden komen. Desondanks zijn er groepen die extra kwetsbaar zijn voor schulden. Denk aan dak- en thuislozen, jongeren, mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of laaggeletterden. Hoe kunt u als gemeente de dienstverlening zo aanpassen, dat deze groepen ook goed bij de gemeente terecht kunnen?
Lees meer >


Workshop 6

Het positieve effect van klare taal

Met heldere taal bereikt u meer. Of het nu gaat om rapportages, brieven of beleidstukken. Hoe doet u dat, een helder stuk schrijven zodat de ontvanger u echt begrijpt en de juiste acties onderneemt?
Lees meer >


Workshop 7

Tandemregie

Als een cliënt (b.v in de schuldhulp, Wmo of van een sociaal wijkteam) veel problemen heeft, is het fijn als er een partner is om samen de regie te voeren: tandemregie. Wat is tandemregie? Hoe boort u de eigen krachten aan? Hoe zit het met de rolverdeling? En welke fasen zijn er in tandemregie?
Lees meer >


Workshop 8

Leren en ontwikkelen in het sociaal domein

Leren kan op heel veel manieren. Online en Offline. Alleen of in een groep. Maar wat past het best bij u? Na deze workshop weet u het en heeft u kennisgemaakt met enkele praktijkvoorbeelden.
Lees meer >


Workshop 9

Wmo in 2019: trends en ontwikkelingen

De kans bestaat dat door de invoering van het abonnementstarief meer mensen een beroep gaan doen op de Wmo. Verder blijkt dat de Wmo ook tot voor kort onbekende frauderisico’s met zich meebrengt. Welke samenhang zit er tussen al deze ontwikkelingen? En wat kunnen gemeenten met het huidige wettelijke instrumentarium doen om de kosten beheersbaar te houden?
Lees meer >

 

AGENDA OPLEIDINGEN EN TRAININGEN 2019

>  15 januari 2019 - Wegwijs in het sociaaldomein
>  17 januari 2019 - Proeverij van het trainings- en opleidingsaanbod 2019
>  24 januari 2019 - Opleiding Wmo consulent
>  12 februari 2019 - Workshop De omgekeerde toets
>  12 februari 2019 - Zo maakt u een omgekeerde verordening sociaal domein
>  13 februari 2019 - Workshop tandemregie
>  7 maart 2019 - Workshop effectief aan het (financiële) stuur
>  7 maart 2019 - Opleiding beleidsadviseur sociaal domein
>  11 maart 2019 - Van vraag naar effect
>  19 maart 2019 - Begeleiding in de Wmo 
>  21 maart 2019 - Workshop Breinbrekers voor IC-ers

 

Kijk voor het volledige aanbod op www.stimulansz.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Afbeelding

 

Afbeelding

Whitepapers

Masterclass Gedrag

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Afbeelding

Bloggers