of 58952 LinkedIn

Suzanne Jekel

Adviseur

Suzanne is specialist in de schuldhulp. Door haar ruime praktijkervaring en brede analytische blik legt Suzanne in haar werkzaamheden verbindingen tussen schuldhulp en de verschillende beleidsterreinen. Suzanne beantwoordt ook uitvoeringsvragen over schuldhulp via de digitale helpdesks van Stimulansz. Daarnaast is ze een ervaren docent. Ze geeft trainingen over de uitvoeringspraktijk van schuldhulp en de omgekeerde toets.

 

  • In afwachting van de Beslagwet: maatschappelijk verantwoord beslagleggen

    Reageer

    AfbeeldingIn november werd bekend dat de nieuwe Beslagwet niet per 1 januari 2019, maar per 1 januari 2021 wordt ingevoerd. De wet is een reparatie van het huidige beslagrecht, waarbij in ruime meerderheid van de gevallen de beslagvrije voet leidt tot verdere betalingsproblemen, nieuwe en verder oplopende schulden. Wat is er in afwachting van de wet mogelijk om verdere problemen met de beslagvrije voet te stoppen?

  • Als gemeente schulden écht voorkomen. Hoe doet u dat?

    1 reactie

    AfbeeldingOm mensen met schulden zo vroeg mogelijk te benaderen en een schuldhulpverleningstraject aan te bieden, zijn er verschillende werkwijzen. Vroegsignalering en VroegEropaf zijn hier bekende voorbeelden van. Ook zetten gemeenten specifiek armoedebeleid in om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen. Gemeenten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het schuldenprobleem bij inwoners niet groeit en om de gevolgen van de schulden zo beperkt mogelijk te houden. Kenmerk van deze werkwijzen is dat er bij de start al schulden zijn. Maar hoe kunt u als gemeente het ontstaan van schulden nu écht voorkomen?

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Schuldhulpverlening

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers

Afbeelding

Whitepapers