of 59082 LinkedIn

Rotterdam kiest opnieuw voor KiC

Rotterdam kiest opnieuw voor KiC. Voor gemeenten die hun hoofd breken over de kwaliteit van de uitvoering in het sociaal domein is de Rotterdamse aanpak van kwaliteitscontrole een inspirerend voorbeeld.
Stimulansz Reageer

Na een aanbesteding voor een kwaliteitscontrolesysteem heeft gemeente Rotterdam opnieuw voor de applicatie KiC van Stimulansz gekozen. Dat betekent dat de grootste KiC klant met zo’n 35.000 controles per jaar verder uitbouwt. En het werpt zijn vruchten af; sinds het gebruik van KiC komt Rotterdam, in tegenstelling tot een aantal jaar ervoor, nu glansrijk uit de accountantscontrole met een financiële foutpercentage van slechts 0,2%.

Om die hernieuwde samenwerking ‘in te luiden’ luidden Elly Schreur en José Hendriksen (rechts op de foto) samen de bel.

 

Afdelingsmanager Toetsing en Toezicht Elly Schreur beschrijft in haar toespraak op welke wijze KiC centraal onderdeel is geworden van de kwaliteitsaanpak van Werk en Inkomen Rotterdam. “(…) binnen het domein Inkomen is het gebruik van KiC gemeengoed geworden en een mooi instrument om de kwaliteit van onze dienstverlening op orde te krijgen en te houden”. Soms is dat ook confronterend, zo vertelt Elly, “maar de focus ligt er altijd op dat de Rotterdam recht heeft op het juiste besluit”.

 

José Hendriksen, directeur Stimulansz, haakte in haar toespraak in op wat gemeente Rotterdam met haar voortrekkersrol op kwaliteitscontrole betekent heeft voor de applicatie KiC. “Allereerst hebben jullie binnen Werk en Inkomen in Rotterdam zeer professioneel en ‘hands-on’ kwaliteitscontrole georganiseerd. KiC is daarin een centraal instrument in jullie visie en dit dwingt ons [Stimulansz] om de applicatie voortdurend mee te ontwikkelen.” Dat betekent bijvoorbeeld dat Rotterdam samen met Stimulansz functionaliteit rondom het doen van een tweede meting, het controleren met gewogen normen en het werken met een prestatienorm ontwikkeld heeft. En daar profiteren alle KiC gebruikers in Nederland dan weer van.

 

Voor gemeenten die hun hoofd breken over de kwaliteit van de uitvoering in het sociaal domein is de Rotterdamse aanpak van kwaliteitscontrole een inspirerend voorbeeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Afbeelding

Bloggers