of 58952 LinkedIn

Omgekeerde toets in toonaangevende publicatie

Omgekeerde toets in toonaangevende publicatie. De uitgave ‘De Participatiewet, een grondrechtenperspectief’ biedt inzicht in de relatie tussen grondrechten en de Participatiewet.
Stimulansz Reageer

De uitgave ‘De Participatiewet, een grondrechtenperspectief’ biedt inzicht in de relatie tussen grondrechten en de Participatiewet.

AfbeeldingDiverse toonaangevende auteurs becommentariëren de regelgeving uit de Participatiewet vanuit een grondrechtelijk perspectief. Hiermee bieden ze professionals handvatten voor een mensenrechtenbestendige uitvoering van de bijstand. Onder hen mr. Evelien Meester van Stimulansz.

 

Een deel van het boek gaat over de implementatie van grondrechten in de Participatiewet. Evelien Meester heeft stilgestaan bij de waarborging van grondrechten in de toepassing van de wet. Zij ontwikkelde daarvoor een methodiek genaamd ‘de omgekeerde toets’, die inmiddels genoegzaam bekend is in het gemeentelijk domein. In het artikel wordt geïllustreerd dat het leveren van maatwerk zeker niet hetzelfde is als afwijken van de wet. Maatwerk is zelfs noodzakelijk om de wet goed uit te voeren. De vier stappen van de omgekeerde toets worden besproken en uitgewerkt aan de hand van een voorbeeld.

 

Wilt u zelf kennismaken met de omgekeerde toets? Meld u dan aan voor de Workshop de omgekeerde toets op maandag 1 oktober.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Schuldhulpverlening

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Whitepapers

Afbeelding

Bloggers