of 59295 LinkedIn

Omgekeerde Masterclass Gedrag met Beleid

Omgekeerde Masterclass Gedrag met Beleid. Inzicht in het menselijk gedrag is een randvoorwaarde voor het maken van goed beleid. Weten wat werkt. En vooral wat niet werkt. Daar draait het om.
Stimulansz 1 reactie

Deze masterclass is anders dan ander masterclasses. Het is de volgende loot aan de stam van het omgekeerd denken. Na de omgekeerde toets en de omgekeerde verordening focussen we nu ook op omgekeerd beleid maken. Kennis van gedrag speelt daarbij een belangrijke rol. Inzicht in het menselijk gedrag is een randvoorwaarde voor het maken van goed beleid. Weten wat werkt. En vooral wat niet werkt. Daar draait het om.

De gedragswetenschappen kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het analyseren van de problemen en het verbeteren van bestaand beleid in het sociaal domein. In deze masterclass halen we met de gedragswetenschappen de ‘buitenwereld’ het sociaal domein in en tonen we aan dat u daarmee uw voordeel kunt doen. We beginnen met het bepalen van het effect dat u wilt behalen met uw beleid en werken daar systematisch en gestructureerd naar toe. We zorgen voor de verbinding in uw organisatie tussen beleid en uitvoering zodat u weet of uw plan en de doelen die u zichzelf heeft gesteld ook een reële kans van slagen hebben.

 

Ja, ik meld me aan voor de masterclass

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door Rekenaar (Medewerker) op
Valt het aanbod van deze masterclass nog onder de categorie 1 aprilmoppen?
Zo niet - dan serieus.
Het is voor geen enkele instantie die beleid moet formuleren mogelijk om zich te laten leiden door vermeend voorspelbaar menselijk gedrag omdat:
-niets minder voorspelbaar is dan menselijk gedrag en
-de beleidsbepaler uiteindelijk de evenwichtige afweging moet maken tussen tegenstrijdige belangen van individuen, tegenstrijdige belangen tussen individu en algemeen belang en het vinden van evenwicht tussen individueel belang en willekeur.
Daar is kennis van gedrag voor nodig en daar zijn sociale vaardigheden voor nodig maar eveneens een vastgesteld kader waarbinnen die processen zich afspelen.
Als dat kader van tevoren duidelijk is en er zijn eveneens duidelijke spelregels over de speelruimte binnen dat kader hoeven we niets om te keren.
Het enige dat we dan nog nodig hebben zijn professionals die - ook op basis van gedragingen van betrokkenen - binnen dat kader kunnen opereren.
Met inachtneming van het te behalen effect - en daar denkt een goede beleidsmaker van tevoren over na - én met inachtneming van de grenzen die in het beleid vastgesteld zijn.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Omgekeerde Masterclass Gedrag met Beleid

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Schuldhulpverlening

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Whitepapers

Afbeelding

Bloggers