of 62284 LinkedIn

Nieuw! 6 Online praktijktafels Sociaal Domein

Nieuw! 6 Online praktijktafels Sociaal Domein. Over uitvoeringsvraagstukken rond de coronacrisis. Dilemma’s en oplossingen.
Stimulansz Reageer

Over uitvoeringsvraagstukken rond de coronacrisis. Dilemma’s en oplossingen.

Uw dilemma’s bespreken tijdens een onlinesessie met collega’s en experts van Stimulansz? Dat kan door aan te schuiven aan onze online praktijktafels van 6 mei t/m 15 juni. Juist in deze coronatijd loopt u tegen lastige kwesties aan. Hoe doet u bijvoorbeeld een huisbezoek als dat verboden is? En hoe gaat u om met alle noodmaatregelen van de overheid? Samen bespreken we uw casussen en zoeken we naar een passende oplossing. Zo kunt u in de anderhalvemetersamenleving toch laagdrempelig sparren met collega’s van eigen en andere gemeenten. De Praktijktafels zijn bestemd voor professionals in de uitvoering van het sociaal domein. U volgt de Praktijktafels gewoon vanuit huis of kantoor. 

Bekijk hier de 6 praktijktafels

Omdat we iedere deelnemer voldoende tijd en aandacht willen geven is er slechts plek voor 12 deelnemers. Dus wacht niet te lang met aanmelden. Bekijk de praktijktafel van uw keuze en meld u aan via onze site.


1. Praktijktafel 6 mei: Afhandelen aanvragen Tozo, hoe dan?

Het aantal zelfstandigen dat in de problemen komt door de maatregelen die genomen zijn in het kader van de coronacrisis is enorm. Gemeenten ondersteunen deze ondernemers met de Tozo. Hoe doe je dit en hoe vind je bijvoorbeeld de balans tussen snel afhandelen en het voorkomen van misbruik?


2. Praktijktafel 11 mei: Hoe indiceert u de Wmo-begeleiding in coronatijd?

Hoe kunt u nu indiceren welke Wmo-begeleiding iemand nodig heeft zonder dat u in huis mag komen om onderzoek te doen? Hoe voert u een keukentafelgesprek om de belemmeringen die een cliënt ervaart te bespreken?


3. Praktijktafel 18 mei: Schuldhulpverlening in tijden van corona

De coronacrisis raakt heel veel mensen financieel. Hoe ondersteunt u hen zo effectief mogelijk als de periode zonder werk of inkomsten aanhoudt? En hoe doet u bijvoorbeeld aan vroegsignalering bij relatief ‘nieuwe’ doelgroepen?

 

4. Praktijktafel 25 mei: Op afstand afhandelen van bezwaarschriften

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben directe gevolgen voor het afhandelen van bezwaarschriften. Heeft u behoefte om uw dilemma’s te bespreken met collega’s en experts van Stimulansz? Dat kan door aan te schuiven aan deze online praktijktafel.


5. Praktijktafel 8 juni: Coronaregelingen en het toekennen van loonkostensubsidie

Hoe gaat het met de doorbetaling van de loonkostensubsidie als de werkgever gebruik maakt van de NOW-regeling? Hoe wordt de loonwaarde bepaald? Kan dat telefonisch? Is het mogelijk om forfaitaire loonkostensubsidie te verlengen?


6. Praktijktafel 15 juni: Leveren van maatwerk met de omgekeerde toets, juist nu!

Veel mensen raken in deze coronacrisis in grote problemen die ze niet konden voorzien. Om grotere problemen op lange termijn te voorkomen, is het belangrijk om in een vroeg stadium te kijken naar het gewenste effect en dan maatwerk toe te passen, maar hoe doe je dat?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers