of 59821 LinkedIn

Laura Tejedor

Regisserend redacteur en thesaurusmedewerker

Laura is taalkundige en werkt aan de Thesaurus Zorg en Welzijn. Dit is een digitale woordenlijst die u kunt gebruiken voor zoekmachineverrijking, metadatering en begrippenlijsten. Daarnaast werkt Laura als redacteur. Ze is gespecialiseerd in het schrijven over complexe onderwerpen in begrijpelijke taal.

 

T: 06 124 895 18

 • Begrijpt u de woordenbrij van de dokter?

  Reageer

  Communicatie tussen professionals en niet-professionals zorgt in veel vakgebieden voor miscommunicatie en onbegrip. Ambtenaren gebruiken nogal eens woorden die inwoners niet begrijpen. Die moeilijke woorden worden niet altijd voorzien van een uitleg. Denk aan woorden als maatwerkvoorziening, indicatiestelling en kostendelersnorm. Voor de meeste ambtenaren in het sociaal domein gesneden koek, maar begrijpen uw cliënten u altijd?

 • "Als terminoloog is dit een baan die me op het lijf geschreven is."

  Reageer

  Mijn collega Raffaela Vlot is terminoloog. Hebt u enig idee wat een terminoloog doet? En hoe word je eigenlijk terminoloog? Om u een kijkje te geven achter de schermen van de Thesaurus Zorg en Welzijn (TZW) én in het leven van een terminoloog, heb ik Raffaela geïnterviewd.

 • De Thesaurus Zorg en Welzijn

  Reageer

  Een oudgediende in het sociaal domein die actueler is dan ooit.

  Als ik vertel dat ik aan een thesaurus werk, dan denken sommigen dat ik botten opgraaf. Niets is minder waar. Ik werk achter mijn laptop en ben vooral bezig met taal en techniek. Nee, een thesaurus is geen dinosaurus.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers

Afbeelding