of 65101 LinkedIn

Karin van Nuland

Adviseur

Karin is een enthousiaste trainer, adviseur en specialist op het gebied van schuldhulpverlening en armoedebeleid. Door haar brede werkervaring binnen het sociale domein legt Karin in haar werkzaamheden verbindingen tussen de verschillende beleidsterreinen. Ze adviseert gemeenten en wijkteams zowel over concrete casuïstiek als over beleidsvraagstukken.

 

 • Schuldenvrije gemeente

  Reageer

  Continuproces van monitoren, evalueren en (door)ontwikkelen.

  Hoe slaag je er als gemeente in om de drempel naar schuldhulpverlening te verlagen? En hoe zorg je dat er één gezamenlijke aanpak komt waar alle betrokken instanties zich aan committeren? Dat vraagt om goede samenwerking met partners in de schuldhulpverlening.

 • Met ervaringsdeskundigen meer kans op succesvolle schuldhulpverlening

  Reageer

  Gemeenten spannen zich al jaren in om inwoners met financiële problemen sneller te bereiken. Stimulansz-adviseur Karin van Nuland ontwikkelde een unieke aanpak: ‘Op naar een schuldenvrije gemeente’. Veel aandacht is er onder meer voor voortijdige uitval uit de schulphulpverlening. Dat heeft allerlei redenen.

 • Zo verbind je partners voor succesvolle schuldhulpverlening

  Reageer

  Schulden zijn een complex probleem dat je niet als afzonderlijke instantie oplost. Het vraagt om goede samenwerking tussen de gemeente als regievoerder en de partners in schulphulpverlening. Zo’n samenwerking moet een win-winsituatie zijn, gebaseerd op een gedeelde missie, duidelijke taken en rollen en vooral ook: onderling vertrouwen.

 • Gemeente, stop de armoedeval

  Reageer

  De Participatiewet is een vangnet voor mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn om een eigen inkomen te genereren. In de gemeenten draaien de raderen om mensen naar werk te begeleiden op volle toeren. Maar een belangrijk onderwerp van dit re-integratieproces wordt niet besproken, namelijk de armoedeval.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

MaatwerkAcademie

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers