of 65101 LinkedIn

Frisse blikken in het sociaal domein!

Frisse blikken in het sociaal domein! Snel inzicht in de ins en outs van het sociaal domein
Stimulansz Reageer

Steeds meer gemeenten zoeken ervaren leidinggevenden van buiten het sociaal domein, maar hoe werkt u ze nu goed en snel in?


U kent dat wel. U zoekt een leidinggevende of u wilt iemand in uw organisatie laten doorgroeien. Maar hoe krijgen deze nieuwe managers met frisse blikken nu snel inzicht in het sociaal domein? Een flinke uitdaging constateerde José Hendriksen, directeur van Stimulansz.  

Hendriksen merkte in haar gesprekken bij gemeenten steeds vaker dat zij zochten naar een manier om nieuwe managers in te werken op de ins en outs van het sociaal domein. In samenspraak met de gemeente Eindhoven bedacht ze het Executive inwerkprogramma, dat inmiddels voldoet aan een behoefte. Sinds 2019 zijn zo’n 30 nieuwe leidinggevenden ingewerkt uit onder andere Eindhoven, Den Haag, Groningen, Helmond en Arnhem.  


Niet voor het oprapen
José Hendriksen: “goede managers liggen hoe dan ook niet voor het oprapen, en als ze dan ook nog kennis en ervaring in het sociaal domein moeten hebben, wordt het helemaal lastig. Het sociaal domein is best complex en constant in beweging en hoewel nieuwe managers niet alles tot in detail hoeven te weten, moeten ze natuurlijk wel op de hoogte zijn van de belangrijkste wetten, financieringsstromen, de ontwikkelingen, uitdagingen, en het speelveld. De experts van Stimulansz zijn hierin helemaal thuis en kunnen hen in korte tijd bijpraten”.

 

Afbeelding

 

Het inwerkprogramma is overigens niet alleen geschikt voor leidinggevenden binnen gemeenten, ook managers van bijvoorbeeld woningcorporaties, wijkteams of zorgverzekeraars kunnen er baat van hebben, immers ook daar is kennis over het sociaal domein heel relevant.


Persoonlijk en op maat

Het inwerkprogramma wordt door Hendriksen persoonlijk in co-creatie met een deelnemer samengesteld. De sessies kunnen op elk moment in het jaar starten en zijn in principe individueel, omdat Stimulansz dan echt maatwerk kan leveren. Maar ook inwerkprogramma’s voor tweetallen of kleine teams zijn mogelijk. En nu natuurlijk ook online.

 

Afbeelding

 

Hendriksen: “Kern van het programma zijn individuele kennissessies met verschillende experts van Stimulansz waarin deelnemers inzicht krijgen in alle aspecten van het sociaal domein. Diverse vraagstukken komen aan bod, zoals: Wat is de samenhang tussen de Participatiewet, Wmo, Jeugd, Schuldhulp en Inburgering? Wat houden deze wetten in? Hoe raken deze uw werkveld? Wat zijn de trends en ontwikkelingen in het sociaal domein? Hoe lopen de financiële geldstromen en hoe gaat u als leidinggevende om met privacy kwesties? Vanzelfsprekend sluiten we aan bij het werkveld van de kandidaat.”

 

Een integrale blik

Omdat Stimulansz actief is in de volle breedte van het sociaal domein, kijken we integraal en leggen we relevante verbindingen tussen het werkveld van de deelnemer en de diverse domeinen en wetten.

 

Afbeelding

 

Extra hulp via de juridische kennisbank

“Aan het eind van het programma sturen we onze deelnemers niet het bos in”, zo zegt Hendriksen tot slot. “Ze krijgen 3 maanden gratis toegang tot onze juridische Kennisbank Inzicht Sociaal Domein. Hierdoor kunnen ze op hun gemak de belangrijkste begrippen nog eens nalezen”.


Interesse?

Nieuwe leidinggevenden, managers, directeuren en andere executives binnen het sociaal domein kunnen rechtstreeks contact opnemen met José Hendriksen voor meer informatie. jose.hendriksen@stimulansz.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

MaatwerkAcademie

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers