of 60715 LinkedIn

Fraude voorkomen in Jeugdwet en Wmo met handhaving en kwaliteitscontrole

Fraude voorkomen in Jeugdwet en Wmo met handhaving en kwaliteitscontrole.
Stimulansz Reageer

“Zorg dat processen op orde zijn vanaf het begin. Preventie van misbruik of oneigenlijk gebruik is het belangrijkste handhavingsinstrument voor gemeenten.” Dit belangrijke advies gaf Stimulansz-adviseur Paul Norp donderdag 7 november aan deelnemers van de themabijeenkomst Kwaliteitscontrole binnen de Jeugdwet en Wmo 2015.

Stimulansz-adviseur Paul Norp nam de bezoekers tijdens het eerste deel van de bijeenkomst mee in de vraag hoe je met handhaving en kwaliteitscontrole fraude binnen de Jeugdwet en Wmo 2015 kan voorkomen. Er werd onder andere ingegaan op risicofactoren, de vraag wat handhaving eigenlijk is en hoe fraude mogelijk kan worden voorkomen.

 

Handhaving en kwaliteitscontrole in de praktijk organiseren

In het tweede deel van de themabijeenkomst werd de slag gemaakt van inhoudelijke expertise van Paul naar concreet gebruik van deze kennis in de applicatie Kwaliteit in Control. KiC-productmanager Maarten Simons peilde bij de aanwezige gemeenten de behoefte qua kwaliteitskaders en normensets. Dit varieerde van normen voor advisering vanuit de sociale teams, een beleidschecklist voor handhaving, heronderzoek en inrichting van een fraude infrastructuur tot aan een screening en evaluatie van aanbieders van Wmo. Tevens introduceerde Maarten de KiC-module voor sociale wijkteams.


Geïnteresseerd?

Al met al was het een goedbezochte bijeenkomst over de zeer actuele thematiek rondom Jeugd en Wmo. Heeft u interesse in de besproken thematiek of wilt u meer weten over de applicatie Kwaliteit in Control? Neem dan contact op met Maarten Simons.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Afbeelding

 

Afbeelding

Whitepapers

Masterclass Gedrag

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Afbeelding

Bloggers