of 63908 LinkedIn

Een masterclass Gedrag met Beleid, wat heeft u daar aan

AfbeeldingHet klinkt leuk, een Masterclass van  3 dagen, maar u heeft het al zo druk. Het onderwerp, gedrag, klinkt natuurlijk boeiend, maar zou dat niet in 1 dagdeel kunnen? En er zitten ook nog huiswerkopdrachten bij, nog meer tijdsinvestering! Wat levert u dat op?

Leren is meer dan kennisoverdracht

Natuurlijk is kennisoverdracht heel belangrijk. In de masterclass krijgt u veel informatie over waar gedrag vandaan komt en wat we uit verschillende onderzoeken hebben geleerd. Een deel van de informatie bespreken we, een deel krijgt u mee om zelf te lezen. Wij hebben een mooie reader voor u geschreven met daarin inzichten uit de gedragswetenschap specifiek toegespitst op het maken van beleid in het sociaal domein, aangevuld met mooie rapporten uit ons vakgebied. U bent ervaren en ongetwijfeld uitstekend in staat om de kennis zelf te lezen. We gaan hier in de masterclass steeds in korte blokken aandacht aan besteden. Maar alleen kennis is niet genoeg!


U werkt aan uzelf…

Wij willen niet alleen dat u dingen leert, maar ook dat u dingen anders gaat doen. Dat uw collega’s, leidinggevenden en – misschien wel het belangrijkste – de inwoners van uw gemeente merken dat u dingen anders doet dan  eerst. Met uw houding, gedrag en vaardigheden kunt u veranderingen bewerkstelligen. En dat leert u niet zo makkelijk uit een boekje. Daar gaan we tijdens die 3 dagen heel hard mee aan de slag. Dat is fijn, want u kunt in een veilige setting met collega’s van andere gemeenten oefenen en elkaar feedback geven. Aan de hand van de blokken theorie die u heeft gekregen gaat u aan de slag met de toepasbaarheid van de theorie. Wat  herkent u  en wat kunt u hiermee in uw werk doen?


… aan de ontwikkeling van uw vak….

Dit betekent dat u ook werkt aan de ontwikkeling van uw vak(gebied). De beleidsmedewerker van nu moet verbindingen kunnen leggen tussen verschillende vakgebieden. Hij moet weten hoe iedereen, binnen de gemeente maar ook daarbuiten (inwoners, ketenpartners, stakeholders), betrokken kan worden bij het beleid en de uitvoering. Daarbij is kennis van gedrag essentieel. Zonder die kennis kan het beleid nog steeds heel goed zijn, maar is de kans op effect veel kleiner.


…. en aan de organisatie!

U bent er dan nog niet. Want u kunt  veel kennis hebben en de juiste vaardigheden, maar u moet ook de organisatie meekrijgen. Ander beleid betekent in de praktijk nog niet dat iedereen ook echt anders handelt. Daarom besteden we ook aandacht aan het maken van een implementatieplan. Hoe zorgt u dat de kennis en inzichten die u tijdens de masterclass heeft verworven een plek krijgen in de organisatie? Dat uw collega’s ook anders gaan werken op basis van uw beleidsvoorstellen? Gelukkig kunt u de kennis die u inmiddels heeft opgedaan over gedrag ook inzetten om uw plan goed te laten landen.


Het resultaat?

Na  3 lesdagen en de huiswerkopdrachten heeft u veel nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden opgedaan. Allemaal bagage voor uw eigen ontwikkeling, als mens én als beleidsmedewerker. Maar  de training levert u ook een heel concreet voorstel op voor aanpassingen aan  het gemeentelijk beleid waardoor dit echt effectiever wordt. En een voorstel om deze kennis en inzichten uit te rollen bij uw collega’s van uw eigen of misschien wel andere afdelingen. Niet alleen u, maar ook uw vakgebied en uw organisatie plukken hier de vruchten van. Het maakt uw werk leuker en effectiever en dat van uw collega’s ook. En met een beetje geluk merkt u  na een tijdje ook aan de inwoners dat u veel geleerd heeft bij de training, omdat zij door uw beleid beter in staat zijn om hun eigen doelen te behalen. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers