of 64231 LinkedIn

Corinne Berhitu

Adviseur

Corinne is jurist en houdt alle ontwikkelingen op het gebied van schuldhulpverlening bij. Ze analyseert, verbindt en ordent deze voor diverse producten en diensten van Stimulansz.

 

 • Klem tussen balie en beleid? Samen werken aan maatwerk

  Reageer

  Iedereen in Nederland komt op enig moment in aanraking met een uitvoeringsorganisatie. Voor het overgrote deel van de uitvoering gaat het goed en is het goed geregeld. Maar daar waar het misgaat, gaat het vaak gruwelijk mis en komen mensen vreselijk in de knel. En zien zij geen mogelijkheid om daar weer uit te komen.

 • Goed omgaan met geld is goud waard. Hoe leer je dat aan kinderen en jongeren?

  Reageer

  Van 23 tot en met 27 maart 2020 vindt de 10e editie van de Week van het geld plaats. Het thema dit jaar is ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. Met deze zin begon het oorspronkelijke artikel. Maar net voor de publicatie werd de projectweek met 5.500 gastlessen en workshops afgelast. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de verscherpte maatregelen van het kabinet in verband met het coronavirus.  Het belang van het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ wordt er niet minder door. Hieronder leest u waarom.

 • Lichtpuntjes in de schuldenproblematiek

  Reageer

  Af en toe word ik een beetje moedeloos. Al jaren proberen we met z’n allen de schuldenproblematiek terug te dringen, maar het lijkt niet te lukken. Ondanks de Brede Schuldenaanpak en alle andere initiatieven. En hoe heeft het dan kunnen gebeuren: de affaire met de onterechte terugvordering van de toeslagen terwijl er de Rijksincassovisie is.

 • Toegankelijke schuldhulpverlening – goede voorbeelden

  Reageer

  AfbeeldingBent u een toegankelijke schuldhulpverlener? Of werpt uw gemeente allerlei drempels op die het voor inwoners lastig maken bij u aan te kloppen? Gelukkig bleek uit onderzoek van de Nationale ombudsman dat de gemeentelijke schuldhulpverlening toegankelijker is geworden. Maar het kan altijd beter.

 • Hoe willen gemeenten problematische schulden aanpakken?

  Reageer

  AfbeeldingHet kabinet wil samen met gemeenten tot een vernieuwende schuldenaanpak en een verbeterd schuldhulpverleningstraject komen. Dit staat in het regeerakkoord. Maar komen deze thema’s ook in de gemeentelijke coalitieakkoorden aan de orde?  Om deze vraag te beantwoorden, heeft Platform31 een groot aantal coalitieakkoorden geanalyseerd.

 • Pechmannen?

  Reageer

  Een nieuw woord in de NRC. Wie zijn de pechmannen? Zij zijn de 'nieuwe daklozen' die zich eigenlijk best kunnen redden, als ze snel hulp krijgen. De pechmannen worden dakloos door schulden, ontslag of een scheiding. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld hoge woonlasten, het tekort aan betaalbare woningen en de verlaging van bijstandsuitkering voor samenwonenden. De mannen hebben geen psychiatrische of verslavingsproblemen.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers