of 58952 LinkedIn

Corinne Berhitu

Adviseur

Corinne is jurist en houdt alle ontwikkelingen op het gebied van schuldhulpverlening bij. Ze analyseert, verbindt en ordent deze voor diverse producten en diensten van Stimulansz.

 

 • Lichtpuntjes in de schuldenproblematiek

  Reageer

  Af en toe word ik een beetje moedeloos. Al jaren proberen we met z’n allen de schuldenproblematiek terug te dringen, maar het lijkt niet te lukken. Ondanks de Brede Schuldenaanpak en alle andere initiatieven. En hoe heeft het dan kunnen gebeuren: de affaire met de onterechte terugvordering van de toeslagen terwijl er de Rijksincassovisie is.

 • Toegankelijke schuldhulpverlening – goede voorbeelden

  Reageer

  AfbeeldingBent u een toegankelijke schuldhulpverlener? Of werpt uw gemeente allerlei drempels op die het voor inwoners lastig maken bij u aan te kloppen? Gelukkig bleek uit onderzoek van de Nationale ombudsman dat de gemeentelijke schuldhulpverlening toegankelijker is geworden. Maar het kan altijd beter.

 • Hoe willen gemeenten problematische schulden aanpakken?

  Reageer

  AfbeeldingHet kabinet wil samen met gemeenten tot een vernieuwende schuldenaanpak en een verbeterd schuldhulpverleningstraject komen. Dit staat in het regeerakkoord. Maar komen deze thema’s ook in de gemeentelijke coalitieakkoorden aan de orde?  Om deze vraag te beantwoorden, heeft Platform31 een groot aantal coalitieakkoorden geanalyseerd.

 • Pechmannen?

  Reageer

  Een nieuw woord in de NRC. Wie zijn de pechmannen? Zij zijn de 'nieuwe daklozen' die zich eigenlijk best kunnen redden, als ze snel hulp krijgen. De pechmannen worden dakloos door schulden, ontslag of een scheiding. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld hoge woonlasten, het tekort aan betaalbare woningen en de verlaging van bijstandsuitkering voor samenwonenden. De mannen hebben geen psychiatrische of verslavingsproblemen.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Schuldhulpverlening

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers

Afbeelding

Whitepapers