of 65378 LinkedIn

Charlotte Vanderhilt

Juridisch redacteur Jeugd

Jurist binnen het Jeugdrecht en zet zichzelf graag in om de rechten van kinderen en jongeren te versterken. Met haar kennis van het VN-Kinderrechtenverdrag benadert zij vraagstukken vanuit kinderrechtelijk perspectief. Zij vertaalt deze en relevante bepalingen uit de Jeugdwet naar handvatten voor de praktijk voor de kennisbank Inzicht Sociaal Domein Jeugd. 

 

charlotte.vanderhilt@stimulansz.nl


  • Hoe zit het ook alweer met het huidige en nieuwe woonplaatsbeginsel?

    1 reactie

    Het zal professionals binnen het sociaal domein niet ontgaan zijn dat de invoering van het nieuwe woonplaatsbeginsel een jaar is uitgesteld. Redenen hiervoor zijn de coronacrisis en de herijking van het gemeentefonds. Het uitstel betekent dat de huidige wetgeving (nog) een jaar langer geldt. Tegelijkertijd biedt het gemeenten, gecertificeerde instellingen en jeugdhulpaanbieders meer tijd om de implementatie van het nieuwe woonplaatsbeginsel voor te bereiden.

  • De mening van de jeugdige bij vrijwillige jeugdhulp

    Reageer

    Bij vrijwillige jeugdhulp worden beslissingen genomen over jeugdigen. Dat zijn beslissingen over de vormgeving en de uitvoering van het jeugdhulpbeleid, maar ook beslissingen in het individuele jeugdhulpverleningstraject. Om ervoor te zorgen dat het beleid en de individuele jeugdhulpverlening aansluiten bij de behoeften van jeugdigen, is het belangrijk om te weten wat jeugdigen er zelf van vinden. Daarom hebben zij het recht om hun mening te geven over zaken die hen aangaan. Dit wordt ook wel participatie genoemd.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

MaatwerkAcademie

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie of

download hier het leaflet met een beknopte omschrijving

 

Afbeelding

Whitepapers

Bloggers