of 59821 LinkedIn

Andries Terpstra

Adviseur

Andries is gespecialiseerd in handhaving en interne controle binnen het sociaal domein. Hij heeft veel ervaring in het doorlichten van organisaties op het gebied van formatie, efficiency en effectiviteit.

 

Neem contact op met Andries over

 • Handhavingsplan ja/nee?

  Reageer

  AfbeeldingBij de helpdesk van Stimulansz komen maandelijks honderden vragen binnen van beleidsinhoudelijke of juridische aard. Deze keer beantwoordt Andries Terpstra vragen over handhavingsplannen en risicoprofielen.

 • Poolse landdag. Uw handhavingsbeleid is wellicht toe aan een update. Ga daartoe met de juiste mensen om de tafel zitten maar voorkom een Poolse landdag

  Poolse landdag

  Reageer

  Twee berichten van de afgelopen weken vielen mij op:

  1. Het bericht dat criminele cliënten van de ING jarenlang nagenoeg ongestoord gebruik hebben kunnen maken van de rekeningen van ING. Het aantal alarmbelletjes bij ING werd beperkt tot drie per dag. ‘Draai aan parameters om de (over)vloed aan alerts af te toppen en zo de werkdruk te beperken’, was de interne boodschap. Commerciële doelstellingen prevaleerden hier boven het naleven van de Wet.

  2. Het bericht over frauderende Polen. Poolse arbeidsmigranten doen, sinds 2012, via tussenpersonen met namaaksollicitaties en valse handtekeningen net alsof ze in Nederland verblijven. Met als doel een WW-uitkering te kunnen krijgen. In werkelijkheid vertrekken ze naar Polen om daar vakantie te vieren of zwart te werken. Ze noemen deze WW-periode zelf ‘de grote vakantie’.

  Beide zaken zijn volgens politici ‘schandalig’. Ze zijn erover ‘geschokt’ en willen dit ‘keihard aanpakken’.

 • Interne Controle, het is net een moestuin

  Reageer

  AfbeeldingHet is al enige tijd een hype: een eigen moestuin. Lekker wroeten in de grond, zaaien en planten en op een bepaald moment genieten van de opbrengst. Tenminste, als je de procedure goed hebt gevolgd: grond klaarmaken en bewerken, goed zaai- en plantgoed gebruiken, onkruid wieden, bewateren als het nodig is en aan het eind rijkelijk oogsten. Het kost wel (veel) tijd, maar dan heb je ook wat.

Contactgegevens

AfbeeldingStimulansz
Kon. Wilhelminalaan 5
3527 LA Utrecht
030 298 28 00
www.stimulansz.nl
info@stimulansz.nl

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers

Masterclass Beleidsadviseur Sociaal Domein

Afbeelding

 

Goed beleid door inzicht in het menselijk gedrag

Lees hier meer

Afbeelding

Alles over sociaal juridische regelingen in één boek:Afbeelding

Bloggers

Afbeelding