of 63372 LinkedIn

Syriëgangers. Wat doe je als gemeente met de terugkeerders?

Reageer

Een groot aantal mensen reist vanuit Europa naar Syrië om te vechten in de oorlog aldaar. Dit heeft gevolgen voor de lokale samenleving waar ze vandaan komen en – wellicht – weer naar terugkeren. Hoe voorkom je dat mensen vertrekken? Hoe vang je mensen op waarvan bekenden in Syrië zitten? Wat doe je met de terugkeerders? Voor deze vragen zien ook verschillende gemeenten in Nederland zich gesteld.

Cities Conference

Op 30 januari vond er in Den Haag een Cities Conference plaats voor steden uit Europa die op dit moment te kampen hebben met burgers die als foreign fighter vertrokken zijn of op het punt staan om te gaan. Doel van de conferentie was de uitwisseling van informatie en ervaringen. Het paper RAN Cities Conference Foreign Fighters diende als basisdocument voor deze bijeenkomst.

 

Radicalisation Awareness Network

Initiatiefnemer van de conferentie was het Radicalisation Awareness Network (RAN). Dit netwerk is opgezet en gefinancierd door de Europese Commissie om radicalisering en terrorisme tegen te gaan, te signaleren en aan te pakken. RAN brengt professionals die zich in de praktijk bezig houden met radicalisering bij elkaar, om zo kennis uit te wisselen en van de ‘werkvloer’ te horen waar beleidsmatig behoefte aan is. RadarAdvies verzorgt de ondersteuning van dit netwerk. Kijk ook op de website van de Europese Commissie voor meer informatie over het Radicalisation Awareness Network of neem contact op met Omar Ramadan – o.ramadan@radareurope.nl – 06 5113 7247.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Meer nieuws

Bloggers

 

Afbeelding

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers RadarGroep