of 65378 LinkedIn

RadarAdvies

Tijdens het adviseren, onderzoeken, managen, interviewen, of in het dagelijks leven: collega’s maken wat mee. En vinden er iets van. Of merken iets op. Of worden geraakt. En willen dat niet onder de radar houden, maar op de radar zetten. Voor u.


 • Slopen en nu weer bouwen. Het tekent onze verzorgingsstaat

  Slopen en nu weer bouwen

  Reageer

  Soms fiets ik na mijn werk een stukje om. Dan rijd ik langs Artis over de Plantage Middenlaan. Halverwege stond daar tot voor kort het kolossale Sint Jacob, een verpleegtehuis met ruim 600 bewoners. Ik ken dat aantal zo precies omdat ik er als student een bijbaantje in de keuken had.

 • Go local! Het armoedebeleid onder de loep

  Go local!

  Reageer

  Mijn gemeente zou eens wat meer naar haar inwoners moeten luisteren, niet iedereen is hetzelfde.”

  Deze quote was het antwoord van Dries op mijn vraag hoe volgens hem het armoedebeleid van zijn gemeente ervoor stond. Hij stond in de rij voor een voedselpakket. Eind vorig jaar, in een middelgrote gemeente in Noord-Brabant. Ik bezocht de voedselbank samen met een collega om het armoedebeleid onder de loep te nemen.

 • Gesubsidieerde arbeid verdient nieuwe kans. Onvrede met het ‘beschut nieuw’

  Gesubsidieerde arbeid verdient nieuwe kans

  1 reactie

  Ik probeer wel eens uit te leggen waar ik me dagelijks mee bezighoud. Als ik dan begin over dingen als participatiebedrijf, leerwerkbedrijf, loonkostensubsidie, no-riskpolis, sociale werkvoorziening, loonwaardemeting, en beschut werk gaan tegenover me gegarandeerd de luiken dicht. Een uitleg over hoe het stelsel werkt is al snel een technisch en langdradig verhaal. Ik kom er dan helemaal niet meer aan toe om te vertellen waarom ik dat werk nou eigenlijk doe.

 • Blauwe plekken. Een goede check op mogelijke kindermishandeling

  Blauwe plekken

  Reageer

  “Met mijn zoontje was ik op het consultatiebureau voor een reguliere check. Alles verliep normaal, we maakten een praatje met de dienstdoende arts die mijn zoontje kort onderzocht.

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Bloggers

 

Afbeelding

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers