of 62812 LinkedIn

Erik Vermathen

Directeur Stade Advies

 

e.vermathen@stade.nl – 06 1093 9404

 • Genoeg gelijk voor iedereen

  Reageer

  Boomlang met korte broek, grote hoed en spiegelzonnebril stond hij in een keer midden op de weg. ‘You there’ riep hij terwijl hij naar de kant wees. Toen hij me vertelde welke verkeersovertreding ik zou hebben gemaakt, sputterde ik tegen, ondanks alle adviezen aangaande Amerikaanse agenten. ‘I’ve got you on tape’ zei hij. ‘Then you better go watch it again’ pareerde ik. Hij trok zijn wenkbrauwen op en duidend op het pistool aan zijn broekriem: ‘The man with the gun is always right’. ‘Maybe in your country, but not in mine’ flapte ik er nog tegen in, tegelijkertijd beseffende dat dit een doodlopende weg zou worden. En daarna zonder verder nadenken ‘But you know; then we’re both right’. Er verscheen een grijns op zijn gezicht. We konden beiden verder.

 • Bevestig mijn bestaan

  Reageer

  Ik lees op dit moment afwisselend in twee boeken. Ik lees steeds een stukje, want meestal heb ik geen tijd om er echt voor te gaan zitten. Daarom stel ik mij doorgaans vooral tevreden met het lezen van gedichten. 

 • Wie wil jij zijn?

  Reageer

  ‘Patat of chinees?’, vroeg mijn moeder steevast op zaterdag. ‘Maakt niks uit’, was ons gebruikelijke antwoord. Het was geen dilemma, laat staan een keuze die je zou moeten verantwoorden of een waar je leven van afhangt.

 • Heb ik uw aandacht?

  Reageer

  Afgelopen zaterdag organiseerden we een digitale huiskamer voor psychisch kwetsbare mensen in  twee wijken in Almere. We hadden van tevoren persoonlijk vrolijke pakketjes met lekkere hapjes langsgebracht en veel tijd gestoken in het zo laag mogelijk maken van de drempel om deel te nemen. Het was afwachten, maar het succes overtrof alles. Niet alleen raakte iedereen aan de praat, er ontstonden ook initiatieven om vaker wat te ondernemen en er werden onderling diensten geruild: ‘ik ga mee naar en jij geeft me les in’ etc.

 • Niet mijn keuze

  1 reactie

  Ik hou er over het algemeen niet van als andere mensen keuzes voor mij maken of mij vertellen wat ik moet doen. Dat wil niet zeggen dat ik niet beïnvloedbaar wil zijn. Ik maak graag goede afwegingen en daarin spelen informatie, waarden, verwachtingen, gevoelens en de meningen van significante anderen allemaal een rol. Veel verloopt echter gelukkig ook volgens automatismen en gaat onbewust. Over dat laatste en de invloed van media wil ik het ook nog graag hebben, maar de afgelopen tijd trok vooral de ‘Dor Hout-discussie’ mijn aandacht. Keuzes die vóór mij worden gemaakt als het gaat om de toegang tot schaarse middelen.

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Bloggers

 

Afbeelding

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers