of 63082 LinkedIn

De kracht van taal bij de transformatie; vertel inwoners een verhaal met toegankelijk taalgebruik

RadarAdvies Reageer

Het Wmo transformatienetwerk kwam op 11 maart 2019 voor het eerst dit jaar bijeen. Thema’s: de kracht van taal bij de transformatie en de vraag ‘maken sociale teams de zorg duurder?’

Korte weergave uit het verslag
Wat is transformeren eigenlijk? Het is vooral belangrijk te bedenken hoe je als gemeente je inwoners wilt bedienen. Vertel een verhaal met toegankelijk taalgebruik, of beeld het uit. Vertel wat je wilt bieden (vanuit wat de inwoner nodig heeft) en niet wat je allemaal anders en beter wilt. Dan heb je de oude termen waarschijnlijk niet meer nodig. Neem dus afscheid van transformatietermen als extramuralisering Bepaal samen met de doelgroep en de uitvoering wat nodig is (en welke taal daarbij hoort).

 

Over sociale teams: deze zijn gemiddeld genomen succesvol. Maar het ontspoort ook wel eens. Elk team, elke situatie, is anders. Nodig zijn bijvoorbeeld een duidelijke opdracht, meer kostenbewustzijn en een lerende omgeving. Het overleg blijft ervaringen uitwisselen.

 

24 uursbijeenkomst
De 24 uursbijeenkomst vindt dit jaar 13 en 14 juni plaats in Almere. Er zijn ideeën genoeg voor een aansprekend programma. Vast en zeker zal Almere ons een aantal mooie praktijkvoorbeelden laten zien. En wellicht gaan we beeldtaal voor het sociaal domein ontwikkelen. Of bedenken we met elkaar een beter monitorsysteem.

 

AfbeeldingAanmelden wmo Transformatienetwerk
Het Wmo transformatienetwerk zoekt ambtenaren die op strategisch niveau met vernieuwende ideeën en inzicht komen, die zaken in beweging krijgen en actief willen investeren in het netwerk. Neem voor meer inhoudelijke informatie én informatie over de jaarlijkse bijdrage contact op met Marjon Breed.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Meer nieuws

Bloggers

 

Afbeelding

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers RadarGroep