of 65378 LinkedIn

Bert Otten

Bert is een senior adviseur met een sterk gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Hij heeft veel bestuurlijke en adviserende ervaring op het gebied van sociale vraagstukken. Bert heeft daarnaast aan de basis gestaan van vele ingrijpende veranderingsprocessen, waarbij hij altijd oog houdt voor de uitvoeringsaspecten. Hij werkt graag met mensen en is innovatief. Voordat Bert bij RadarAdvies ging werken, was hij wethouder in de gemeente Hengelo met werk, inkomen, zorg en P&O in zijn portefeuille. Daarnaast was hij voorzitter van de Kamer Gesubsidieerde Arbeid van de VNG en bestuurlijk trekker participatie van de sociale pijler van de G32.


06-22303790 / 


Rollen

Adviseur, trainer, voorzitter, dagvoorzitter


Kwaliteiten

Bert is een ervaren adviseur met een politieke en bestuurlijke achtergrond. Hij is analytisch en kan anderen goed meenemen en enthousiasmeren. Tevens is Bert verbaal sterk en een echte netwerker. Bert is een expert op het gebied van sociale werkvoorziening, de Participatiewet, onderwijs, arbeidsmarkt, ondernemerschap, sociaal ondernemen, social return en BBZ. Daarnaast is hij een expert op het gebied van participatie, zorg en welzijn, organisatieontwikkeling en governance.


Opleiding

 • Akademie Mens en Arbeid, Deventer
 • Nederlands recht, met specialisatie in arbeidsrecht, Rijksuniversiteit Utrecht


Recente projecten

 • Herpositionering van het thema Werken binnen Bartiméus
  In deze opdracht heeft Bert de zorginstelling Bartiméus geadviseerd over de herpositionering van het thema wek als gevolg van de Participatiewet en de afsluiting van de sociale werkvoorziening.
 • Strategische koers van de PIW-Groep
  Voor de PIW- Groep uit Geleen heeft Bert de RvB en RVT ondersteund in het proces van strategische beleidsontwikkeling.
 • Invoering decentralisaties sociaal domein
  Bert heeft de gemeente Coevorden geadviseerd over de invoering van de decentralisaties ondersteunt bij de invoering van de decentralisaties in het sociaal domein.
 • Projectleider Werkbedrijf arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam
  Bert gaf leiding aan een team dat adviseerde over de invoering van het regionaal Werkbedrijf in de regio Groot-Amsterdam.
 • Naar een sociale economie 2.0

  Reageer

  Er breekt een nieuwe kabinetsperiode aan. Door de coronacrisis moeten op veel beleidsterreinen ingrijpende keuzes worden gemaakt. Dat geldt zeker ook voor de arbeidsmarkt. Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, is vorig jaar voor het eerst sinds 2016 toegenomen. Het is aan ons, gemeenten, werkgevers en arbeidsmarktexperts om juist nu de focus te houden op baankansen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Om te zorgen voor de sociale economie 2.0.

   

  Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Bloggers

 

Afbeelding

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers