of 61869 LinkedIn

Aan de slag met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Aan de slag met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Samen komen we deze moeilijke periode te boven!
RadarAdvies 1 reactie

Samen komen we deze moeilijke periode te boven!

Tot 1 juni 2020 is er een tijdelijke regeling waarmee gemeenten zelfstandig ondernemers en zzp’ers kunnen ondersteunen. Het doel van de regeling is om ondernemers door deze moeilijke periode te trekken. In een zeer korte tijd moeten gemeenten hun ondernemers en zzp’ers deze ondersteuning kunnen bieden. De regeling is regelluw, de details worden binnenkort gepubliceerd en u kunt snel aan de slag met deze uitdagende klus. Om u op weg te helpen vatten wij kort voor u samen wat deze regeling gaat inhouden en geven wij 4 belangrijke tips om rekening mee te houden.

Er zijn twee vormen van ondersteuning mogelijk:

  • Maximaal drie maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal.

 

Gemeenten worden nu al in groten getale benaderd door zelfstandig ondernemers waaronder vele zzp’ers. Hoewel de regeling nog niet van kracht is, is aan te bevelen wel de aanvragen in behandeling te nemen en een voorschot te verstrekken. Hiervoor kunnen gemeenten gebruikmaken van het bestaande Bbz-aanvraagformulier, inschrijving KvK, ID-bewijs, bankafschriften en de bestaande beschikkingen en brieven.


De tijdelijke overbruggingsregeling

In het kort gaat de regeling er als volgt uitzien: 

Afbeelding

Gemeenten staan voor een flinke uitdaging in deze lastige tijden de regeling adequaat uit te voeren. Veel gemeenten en Bbz-uitvoeringsorganisaties zijn al aan de slag. 4 belangrijke tips voor de komende periode:

 

Afbeelding

 

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij de uitvoering van deze Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers? Neem dan gerust contact met ons op. Bert Otten: 06-22303790 / b.otten@radaradvies.nl of Michel Koning06-54774877 / m.koning@radaradvies.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door Spijker (n.v.t.) op
Ondersteunende regelingen prima. Maar geen toets op partner en vermogen lijkt meer op Sinterklaas spelen en is bijna vragen om 'frauduleus' te handelen.
Dit lijkt meer op een Kabinet en 2e Kamer met Sinterklazen.

 

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingRadarGroep

Veemarkt 83

1019 DB Amsterdam

T: 020 463 50 50

www.radar-groep.nl

E: info@radar-groep.nl

 

AfbeeldingStade Advies

De Pionier

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

T: (030) 23 61 861

www.stade.nl

E: advies@stade.nl

Meer nieuws

Bloggers

NIEUWSBRIEVEN

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen bij Radar? Wij sturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actuele thema’s en innovatieve oplossingen voor sociale vraagstukken.

 

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van de RadarAdvies.

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief van Stade Advies.

Whitepapers RadarGroep