of 64204 LinkedIn

Vernieuwd Social Business Model Canvas

Vernieuwd Social Business Model Canvas. Stayble, een sociaal onderneming uit Overijssel, richt zich (onder andere) op de re-integratie van statushouders
KplusV Reageer

Businessmodel canvas speciaal voor sociaal ondernemers.

Binnen het versnellingsprogramma voor sociale en duurzame ondernemers, Move2Social, werken deelnemers in acht dagen aan de belangrijkste vraagstukken om van hun onderneming een succes te maken. Om een goed overzicht van een (sociale) onderneming te krijgen, gebruiken we hierbij de Social Business Model Canvas. Deze hebben we recent vernieuwd, aan de hand van de lessen die we hebben geleerd in Move2Social tot nu toe.

 

Afbeelding

Social Business Model Canvas


Het model

Het model is gebaseerd op het Business Model Canvas van Strategyzer, een veelgebruikt model om reguliere bedrijven in kaart te brengen. Sociale ondernemingen hebben meestal een complexer business model dan reguliere ondernemingen. Zo is het voor sociale ondernemingen soms zo dat zij waarde leveren aan één groep klanten, maar dat de financiering daarvoor van een andere partij komt. Stayble, een sociaal onderneming uit Overijssel, richt zich (onder andere) op de re-integratie van statushouders. Deze activiteiten worden voor het grootste gedeelte gefinancierd door de gemeenten. Onze versie van de Social Business Model Canvas laat deze dubbele waardepropositie duidelijk zien. Daarnaast besteden we aandacht aan de manier waarop de maatschappelijke impact wordt gemeten, en wat er gebeurt met winst uit de onderneming.


Move2Social

Het canvas is ontwikkeld, en wordt continu getest, in onze Move2Social programma’s. Move2Social is een unieke samenwerking van onderwijs- en kennisinstellingen, private investeerders, banken, overheid, ondernemerscentra en het bedrijfsleven slaan de handen ineen om sociaal ondernemers een intensief traject te bieden bestaande uit bijeenkomsten en businesscoaches gericht op de (door)ontwikkeling van hun businessplan. Daarnaast helpen wij ze, samen met verschillende partners, bij het vergroten van hun netwerk en het vinden van financiering. Momenteel draait dit programma onder andere in Rotterdam, Twente, Zutphen en Amersfoort.

 

Meer weten over het Social Business Model Canvas of over Move2Social?

Rosanne Koning, MSc

06-27 08 55 97 / r.koning@kplusv.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

KplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers