of 64621 LinkedIn

Sociaal Ondernemen en Ecosystemen

Sociaal Ondernemen en Ecosystemen. Ondernemers, gemeenten en financiers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken
KplusV Reageer

Op 19 april vindt de StartupDelta Summit plaats. Onderdeel hiervan is het event “Sociaal Ondernemen en Ecosystemen”. Wil je daar bij zijn? Schrijf je dan hier in.

Op en rondom de StartupDelta Summit vinden diverse activiteiten plaats. Het evenement Sociaal Ondernemen & Ecosystemen is er daar een van. Wij – Platform31, de Rabobank FoundationStedennetwerk G40 – organiseren dit evenement met als doel het versterken van het Nederlandse ecosysteem voor sociaal ondernemerschap.


Sessies

De onderstaande sessies worden elk tijdens twee rondes aangeboden. Als deelnemer van het event kun je dus aan twee sessies deelnemen.


1. Ecosystemen om sociaal ondernemers te faciliteren

Sociale ondernemers opereren in een ecosysteem met een diversiteit aan spelers en spelregels. Ondernemers, gemeenten en financiers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een goed werkend ecosysteem is afhankelijk van samenwerking, wederzijds respect en innovatie. Tijdens deze workshop krijg je een beeld van de succesfactoren in twee lokale ecosystemen rond sociaal ondernemerschap.

Sprekers: Citylab010 en deelnemer Move2Social

 

2. Impact investing

Wil je weten hoe het financieringslandschap er uit ziet voor sociaal ondernemers? Waar let een investeerder op? Hoe kan jij daar als impact ondernemer invulling aan geven? Wat zou de rol van een gemeente kunnen zijn?

SprekersMarieke Kamphuis Rabobank Foundation) en Ernestine Schimmelpenninck (KplusV)

 

3. In gesprek met sociaal ondernemers

Er wordt – ook vandaag – veel gesproken over sociaal ondernemers. Tijd om te praten met sociaal ondernemers! In deze sessie zullen twee sociaal ondernemers hun idealen en business drive met je delen. Daarnaast is er uiteraard tijd om hen het hemd van het lijf te vragen.

Sprekers: De Voorwerkers (Arnhem) en Autitalent (Bunschoten)

 

4. Samenwerking Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers

Sociale Werkbedrijven en sociaal ondernemers zijn soms elkaars concurrent en soms juist elkaars partner. In deze sessie gaan we aan de hand van een casus met elkaar in gesprek over de (on)mogelijkheden van samenwerking en wat dit voor beide partijen op kan leveren.

Sprekers: Joustra Stoelverzorgers


Locatie Sociaal Ondernemen en Ecosystemen

Industriepark Kleefse Waard - Gebouw LB (kantoor KplusV)


Contact:

Joost Clarenbeek, Adviseur

06-27 08 55 17 / j.clarenbeek@kplusv.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

KplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers