of 64621 LinkedIn

Move2Social Rotterdam: een innovatieve en vernieuwende samenwerking tussen overheid en ondernemers

Move2Social Rotterdam: een innovatieve en vernieuwende samenwerking tussen overheid en ondernemers.
KplusV Reageer

Acht partners starten het groeiprogramma Move2Social Rotterdam voor sociale ondernemers die maatschappelijke impact maken en de volgende stap willen zetten met hun onderneming.

Nieuwe producten maken uit afvalstromen én werkgelegenheid creëren voor mensen met een beperking. Vereenzaming van ouderen tegengaan, jongeren helpen die moeite hebben met aansluiting op de arbeidsmarkt, nieuwe vormen van landbouw, recycling van kantoormeubilair, zorgconcepten op maat voor ouderen en nieuwe onderwijsvormen. Het zijn allemaal inspirerende voorbeelden van ondernemers die oplossingen bedenken voor maatschappelijke issues én er een serieuze business van hebben gemaakt. Experts uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs ondersteunen deze sociaal ondernemers binnen Move2Social Rotterdam. Zij helpen hen om ondernemen met impact en zakelijk succes te combineren.


Hoe werkt het?

Als je sociaal ondernemer bent in de regio Rotterdam dan kun je jouw idee of bedrijf met impact aandragen op de website van Move2Social Rotterdam tot 30 juni 2018. De partners binnen Move2Social Rotterdam selecteren hieruit maximaal 20 ondernemers voor deelname aan een intensief ontwikkelprogramma. In september volgen de geselecteerde deelnemers gedurende drie maanden een programma met diverse workshops, expertmeetings en business coaching door ondernemers. De sociaal ondernemers zullen, als afronding van het programma, hun businesscase presenteren tijdens het slotevent voor publieke én private investeerders.


Wat is Move2Social Rotterdam?

Begin 2018 is Move2Social Rotterdam officieel van start gegaan: een innovatieve en vernieuwende samenwerking tussen overheid, ondernemers en overheid. De samenwerkende partners zijn CityLab010, de gemeente Rotterdam, de RabobankPloumMazarsHogeschool RotterdamRotterdam Partners en KplusV.


Meer weten?

Overweeg je je aan te melden of wil je meer weten over Move2Social Rotterdam? Neem dan gerust contact op met Joost Clarenbeek of Roos Imkamp. Zij vertellen je graag meer over dit initiatief.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

KplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers