of 64707 LinkedIn

Maak werk van Human Capital in de Regio

Maak werk van Human Capital in de Regio. Waarom nu investeren in human capital cruciaal is.
KplusV Reageer

Waarom nu investeren in human capital cruciaal is.

Maatschappelijke transities stellen ons voor uitdagingen. De energietransitie, de verduurzaming van de economie en een transitie op de arbeidsmarkt. Naar verwachting gaan de komende vier tot acht jaar zo’n 700.000 banen verloren in kantoor en productie door robotisering en automatisering. Dat is 8 procent van alle banen in Nederland. Het grote vraagstuk voor de arbeidsmarkt: hoe houd je de beroepsbevolking arbeidsfit?

 

Terugkijken webinar?

Tegelijkertijd vallen er gaten in de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het vlak van IT en techniek. Deze beroepen zijn cruciaal voor succesvolle maatschappelijke transities. Er ligt een groot opleidingsvraagstuk dat zich nadrukkelijk niet beperkt tot wie nu inactief is op de arbeidsmarkt.

In dit webinar van 25 maart jl. gingen we in op de uitdagingen waar we voor staan en wilden we vooral leren van oplossingen die al werkzaam zijn in de praktijk. Daarbij putten we ruimhartig uit de ervaringen in de verschillende regio’s.


Programma

  • Welkom door Renate Bouwman en introductie door Dominic Schrijer
  • Casus Human Capital Akkoord Zuid-Holland, Jeffrey van Meerkerk, aanpak en lessen
  • Casus Brabantleert, Marjolein Schooleman, aanpak en lessen
  • Landelijke lessons learned vanuit Katapult, Thomas Boekhoud (Katapult / Platform Talent voor Technologie)
  • Discussie en Q&A, onder leiding van Dominic Schrijer
  • Tips en afsluiting

 

Het webinar vond plaats op donderdag 25 maartTerugkijken webinar?


Sprekers

Thomas Boekhoud (Platform Talent voor Technologie)
Al jaren vanuit verschillende rollen met veel enthousiasme bezig met het verbeteren van de aansluiting onderwijs – bedrijfsleven. Daarbij valt nog genoeg te doen maar met voldoende expertise en goede wil is heel veel mogelijk! Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven via publiek privaat samenwerken is daarbij dé oplossing is om te werken aan de uitdagingen van het beroepsonderwijs en beroepspraktijk van morgen.

 

Jeffrey van Meerkerk (ManpowerGroup)
Directeur Strategische Relaties, Arbeidsmarkt en MVO bij ManpowerGroup Nederland. Lid Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en sinds september 2020 voorzitter Task Force Human Capital EBZ. Tevens lid van de stuurgroep House of Skills van Metropool Regio Amsterdam (MRA). ManpowerGroup, een van ’s-werelds grootste HR dienstverleners, is sinds 2003 verbonden aan het World Economic Forum (WEF).

 

Marjolein Schooleman (Provincie Noord Brabant)
Mijn passie ligt in het Onderwijs, maar vooral ook in de verbinding van het onderwijs met de uitdagingen die we maatschappelijk tegenkomen. Vernieuwen en verbinden is daarbij voor mij de rode draad. Kansen zien, uitdagingen oppakken en samen bouwen aan de toekomst. Zorgen voor een toekomstbehendige aansluiting van onderwijs aan economische uitdagingen en natuurlijk de arbeidsmarkt. Daarom hebben we Brabant Leert ontwikkeld en proberen daarmee de beweging naar de toekomst met een leven lang ontwikkelen te maken.

 

Dominic Schrijer
Heeft een achtergrond in het openbaar bestuur en werkt al vele jaren aan het oplossen van zogenaamde ‘wicked problems’ (taaie vraagstukken). Had als burgemeester van Zwijndrecht zitting in  de ‘Taskforce Human Capital Zuid-Holland’. Was eerder wethouder sociale zaken en arbeidsmarktbeleid in Rotterdam en lid van de commissie Bakker (arbeidsparticipatie), die het toenmalige kabinet Balkenende adviseerde over hervormingen op de arbeidsmarkt. 


Terugkijken webinar

Wil je het webinar terugkijken? Vul dit formulier in en ontvang direct toegang tot de webinar.

 

Contact

Renate Bouwman

06 81 47 57 47

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

KplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers