of 59250 LinkedIn

Week van de Werkstress: Expertisecentrum Wmo & Jeugd ondersteunt

Reageer

Als er op dit moment ergens stress ervaren wordt, dan is het wel binnen de sociale (wijk)teams en Wmo/Jeugd-afdelingen bij vele gemeenten in Nederland. Zeker in de Week van de Werkstress goed om even bij stil te staan.

Je bevindt je in een hectische werkomgeving waarin de werkprocessen vaak gaandeweg nog ontwikkeld worden. Bovendien werk je veelal op projectbasis. Deze combinatie biedt kansen,  is leerzaam en uitdagend én vraagt tegelijkertijd veel van jou als professional.


Zelfbewuster  opereren en leren van en met elkaar

Laten we duidelijk zijn: bij JS Consultancy kunnen we er niet voor zorgen dat de transformatie achter de rug is of dat we de realiteit op welke manier dan ook kunnen ombuigen. Maar binnen ons Expertisecentrum Wmo & Jeugd zorgen we wél dat je goed bent toegerust voor je taken én hebben we iemand in dienst bij wie je je verhaal kwijt kunt.

 

Expertisecentrum: voor gemeenten én voor de professional

Het Expertisecentrum Wmo & Jeugd van JS Consultancy is dé plek waar alle dienstverlening rondom indicatiestelling Wmo & jeugd samenkomt. Niet alleen voor gemeenten die op zoek zijn naar ondersteuning of een opleiding op dit gebied, maar ook voor de Wmo- en jeugdprofessionals zelf. Ruim vijftig professionals werken momenteel vanuit dit centrum bij verschillende gemeenten in Nederland. Zij hebben actuele Wmo- en Jeugdwetkennis en voeren (her)indicatiegesprekken uit zoals dat gevraagd wordt vanuit de bezuinigingsdoelstellingen en de wens van de overheid om inwoners zelf regie te geven.

 

Luisteren maakt het verschil

Wmo- en jeugdprofessionals volgen binnen het expertisecentrum frequent modules waarin persoonlijke ontwikkeling en de actuele ontwikkelingen binnen het vak centraal staan. Daarnaast nemen zij deel aan intervisiebijeenkomsten en multidisciplinaire casuïstiekbesprekingen. Deze basis zorgt ervoor dat zij zelfbewuster kunnen opereren en dat zij leren van en met elkaar.

 

Onze resourcemanager is er daarnaast speciaal voor onze professionals. Voordeel is dat ze veel kennis heeft van de werkvloer, waardoor ze vaak aan een half woord genoeg heeft. De resourcemanager plant regelmatig afspraken in en komt langs op de werkplek.

 

Ben jij een doortastende Wmo/Jeugd-professional die graag alles uit zichzelf en haar/zijn werk wil halen en wil je meer weten over ons Expertisecentrum Wmo & Jeugd? Bel dan vandaag nog met Eveline van der Schoot via evelinevanderschoot@jsconsultancy.nl of bel 06 – 304 370 54.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Michel Kollau

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Sociaal

AfbeeldingVan transitie naar transformatie in het Sociaal Domein

Ontwikkelingen in het sociaal domein