of 59250 LinkedIn

Omgaan met klachten

Reageer

Bezwaar & beroep in het sociaal domein

Binnen verschillende gemeenten bestaat onduidelijkheid over de vele klachten- en bezwaar & beroep-mogelijkheden binnen het sociaal domein. Niet in alle gevallen is duidelijk of sprake is van een klacht of een bezwaarschrift en wie die klacht of dat bezwaar moet afhandelen. Over de rol die de gemeenten hierbinnen zouden moeten spelen wordt verschillend gedacht:  is een ‘1 loketfunctie’ voldoende, waarin de gemeente een regisseursrol heeft binnen het gehele proces, of is er ‘1 procedure’ nodig waarmee gemeenten klachten, bezwaar en beroep -procedures zelf kunnen of moeten afhandelen?  Daarnaast is de vraag of we iets kunnen leren van de gesprekken tussen professionals en inwoners (aan de keukentafel) waarin samen wordt gezocht naar een oplossing.

Sandra van Heukelom en Melita van der Mersch  van Pels Rijcken schijnen hun licht over de keuzemogelijkheden en schetsen de verschillende scenario’s, gevoed door talloze voorbeelden. U krijgt in deze workshop inzicht over de gedachten die in Nederland heersen en wordt geïnspireerd om anders naar uw eigen organisatie te kijken.

 

Door: Sandra van Heukelom en Melita van der Mersch, beide advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

088 - 33 02 100 Vraag per e-mail

 

U komt toch ook?

Het Jubileumcongres, waar deze workshop onderdeel van uitmaakt, is uitsluitend bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij een overheidsorganisatie. Het congres is gratis. Voor u een leuke manier om vakgenoten te ontmoeten en kennis en nieuwe inspiratie op te doen onder ander via de aangeboden workshops op de thema’s Bedrijfsvoering, Ruimte en Infra en Sociaal Domein.

 

Inschrijven kan HIER.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Michel Kollau

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Sociaal

AfbeeldingVan transitie naar transformatie in het Sociaal Domein

Ontwikkelingen in het sociaal domein