of 59250 LinkedIn

Huishoudelijke hulp niet zomaar stopzetten

Reageer

Een gemeente mag huishoudelijke hulp aan ouderen en chronisch zieken niet zomaar stopzetten. Dit kan pas nadat de specifieke cliëntsituatie is onderzocht. Dit heeft een rechter van de Rechtbank Noord-Nederland op 9 december uitgesproken. Staatssecretaris van Rijn is blij met deze uitspraak: “Gemeenten kunnen pas beslissingen nemen over voorzieningen voor burgers nadat ze zorgvuldig onderzoek hebben gedaan naar de omstandigheden van burgers.”

Dit heeft consequenties voor alle gemeenten die naar aanleiding van de nieuwe Wmo 2015 willen stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp. De uitspraak leidt tot de noodzaak van een individueel onderzoek naar de persoonlijke situatie van die mensen voor wie de huishoudelijk hulp mogelijk komt te vervallen.

JS Consultancy ondersteunt u met beschikbare indicatiestellers met ervaring (opgedaan bij het CIZ) en met kennis van de Wmo.

 

Heeft u behoefte aan extra (projectmatige) capaciteit voor alle herindicaties die in 2015 uitgevoerd moeten worden? Bel dan met Michel Kollau (06) 51 13 57 93.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Michel Kollau

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Sociaal

AfbeeldingVan transitie naar transformatie in het Sociaal Domein

Ontwikkelingen in het sociaal domein