of 59250 LinkedIn

Congres rond overheid in verbinding: een thema dat lééft

Het congres Overheid in Verbinding op 26 november gaat de boeken in als een inspirerend, laagdrempelig én inhoudelijk congres met verbinden als centraal thema. Zo’n 400 professionals uit diverse bestuurslagen kwamen samen.
Reageer

Het congres Overheid in Verbinding op 26 november gaat de boeken in als een inspirerend, laagdrempelig én inhoudelijk congres met verbinden als centraal thema. Zo’n 400 professionals uit diverse bestuurslagen kwamen samen.

JS Consultancy vierde haar 20-jarig jubileum op bijzondere wijze: met kennis vóór de overheid tijdens een congres voor overheidsprofessionals. Hoe komen overheden nu werkelijk in contact met inwoners en met elkaar?

De dag begon plenair met een bevlogen toespraak van algemeen directeur Wim Lochtenberg.

 

             “Verbinden doe je vooral door elkaar persoonlijk te ontmoeten”

 

Dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen interviewde vervolgens Annemarie Jorritsma, de nieuwe voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD en Kwartiermaker voor  Topvrouwen.nl. Met haar jarenlange ervaring kon zij putten uit talrijke voorbeelden rond verbinden. Ook aanwezigen in de zaal hadden vele voorbeelden van verbinden met inwoners.

 

             “Verbinden geeft houvast; wie wil er niet in verbinding zijn?”

 

420jsInteractie was er ook volop tijdens het debat met gemeentesecretaris van Vlaardingen Anneke Knol en Jan de Vries, directeur van Stichting MEE, en Maarten van der Molen, trainee organisatieverandering bij gemeente Haarlem.

 

 

Daarna ging de groep uiteen voor twee workshoprondes. Een snelle inventarisatie op Twitter (#overheidinverbinding) leert dat ook in deze workshops de inhoud van het programma zeer gewaardeerd werd.

 

479js

De dag werd afgesloten met vrolijk en prikkelend cabaret van het duo Urgert en Van Deudekom. Hoe word je succesvoller dan je collega? De lach als ultieme verbinder.

 


Dit congres levert een belangrijke bijdrage aan de bewustwording rond verbinding. Mijn belangrijkste advies? Ga naar buiten toe.

Annemarie Jorritsma, voorzitter Eerste Kamerfractie VVD


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Michel Kollau

Alpha Tower,

De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding    Afbeelding    Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Sociaal

AfbeeldingVan transitie naar transformatie in het Sociaal Domein

Ontwikkelingen in het sociaal domein