of 65101 LinkedIn

Julia Bolk

Julia zet zich in voor de missie van CrossOver: bijdragen aan voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland de komende 100 jaar leefbaar te houden! Dit doen we door technische organisaties en brancheverenigingen te helpen bij het werven, ontwikkelen en behouden van technici. Ik ben projectleider en actieonderzoeker voor initiatieven voor technische vakmensen, met als doel dat technische vakmensen zich elke dag kunnen ontwikkelen, zich fit en vitaal voelen en dat ze meer gewaardeerd worden om hun Slimme Handen. Een groot onderdeel van het werk focust zich op werk-naar-werk trajecten en het oplossen van het grote tekort aan technici. Ik schrijf graag over de bevindingen die ik tegenkom en de conclusies die ik kan trekken uit mijn gesprekken met overheden, PPS'en, opleiders, ondernemers, grote bedrijven en technici zelf.
Ik heb een Masters in Internationale Ontwikkeling (SciencesPo, cum laude) en Economie (Stockholm School of Economics). Ik heb internationale ervaring in de publieke en private sector en consulting. Hiervoor werkte ik aan female economic empowerment, economische analyses van klimaat- en handelsbeleid, en evaluaties van ontwikkelingsprogramma's van de overheid.

 • Betrek de werkgever bij zij-instroom in de techniek

  Reageer

  De arbeidsmarkt is in transitie. Waar vroeger een diploma en werkervaring ontzettend belangrijk waren om een baan te krijgen, wordt er tegenwoordig ook meer gekeken naar skills, motivatie en persoonlijkheid. Dit is ook wel nodig, nu er in veel sectoren een groot tekort dreigt, terwijl het aantal studenten voor die sectoren afneemt. Neem de techniek. Er wordt veel gesproken over ‘het schaap met de 5 poten’ en dat die onvindbaar is. Het is daarom belangrijk dat de technische sector meer skillsgericht gaat werken. Maar hoe gaan we dit bewerkstelligen en welke hobbels moeten we allemaal overheen? Vanuit CrossOver hebben wij vorige week een interactieve webinar georganiseerd om hierover in gesprek te gaan met betrokkenen. Wat hebben we allemaal besproken? Lees het hier!

 • Zet 15 technische ondernemers bij elkaar en kijk wat er gebeurt...

  Reageer

  Accelerator programma in Groningen.

  Vorige week was ik in Groningen om daar samen met 15 technische MKB bedrijven te werken aan het thema Leven Lang Ontwikkelen. Deze middag was onderdeel van het Accelerator programma, dat wij hebben opgezet samen met SER Noord-Nederland, Wij Techniek en Bouwend Nederland. Het originele doel van het programma was om ondernemers kennis te laten delen over hoe zij hun medewerkers stimuleren om met hun ontwikkeling bezig te zijn, om niet zelf het wiel opnieuw uit te hoeven vinden.

 • Hoe helpen we ondernemers leren en ontwikkelen te prioritiseren?

  Reageer

  Recent heb ik 50+ technische MKB ondernemers uit Groningen gesproken voor een project van SER Noord-Nederland, Wij Techniek en Bouwend Nederland over leven lang ontwikkelen. Ik was namelijk erg benieuwd wat zij al doen rond dit thema en waarom het eigenlijk zo belangrijk is.

Contactgegevens

AfbeeldingCrossOver

Mauritskade 64

1092 AD, Amsterdam
Tel.nr. 06 44 90 59 57
www.projectcrossover.nl
josje@projectcrossover.nl

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers