of 61869 LinkedIn

VNG introduceert vernieuwde Participatiescan

VNG introduceert vernieuwde Participatiescan. Kwetsbare jongeren naar arbeidsmarkt begeleiden
Bestuursacademie Nederland Reageer

Jongeren in een kwetsbare positie naar werk begeleiden? Gemeenten, scholen en andere regiopartners kunnen nu gebruikmaken van de geheel vernieuwde Participatiescan.

Wat is de Participatiescan?

Om kwetsbare jongeren goed naar de arbeidsmarkt te begeleiden, is relevante kennis nodig en samenwerking tussen netwerkpartners. De vernieuwde participatiescan biedt hiervoor alle tools op één plek.
 
Kwetsbare jongeren vallen nog vaak tussen wal en schip. Met de participatiescan moet voorkomen worden dat ze bij scholen uit beeld verdwijnen zonder dat ze bij gemeenten al in beeld zijn. De scan is een kennis- en actietool om te zorgen voor een sluitende aanpak. Voor gemeenten belangrijk, omdat daarmee voorkomen kan worden dat jongeren in de Participatiewet terechtkomen.


Voor wie is de Participatiescan?

De scan helpt netwerkpartners vanuit de domeinen onderwijs, sociale dienst, werkbedrijven, werkgevers/werkgeversservicepunten, SBB, Leerplicht/RMC en Zorg.


Hoe werkt de Participatiescan?

De Participatiescan doorloopt u online. Samen met netwerkpartners uit uw regio of individueel. In het laatste geval kunt u uw scan na afloop vergelijken met deelnemers die de scan ook individueel hebben doorlopen. Een sessie duurt ongeveer 2 tot 3 uur. In de scan staan 20 vragen over vastgestelde succesfactoren. Deze vragen gaan over 4 thema’s:

 

• Focus op werk en talent
• Kwaliteit en begeleiding
• Randvoorwaarden goede begeleiding
• Overige randvoorwaarden

 

Na elk thema ziet u de resultaten en concrete actie- en verbeterpunten waarmee u aan de slag kunt gaan.


Meer weten?

Meer informatie over de Participatiescan vindt u hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.