of 62284 LinkedIn

Spoedcursus Bbz

Spoedcursus Bbz. Halve dag via live-verbinding in Virtual Classroom.
Bestuursacademie Nederland Reageer

Werk je bij de gemeente en ben je nu heel druk met de aanvragen van zelfstandig ondernemers die een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)? Met een Spoedcursus Bbz zorgen wij ervoor dat je hen goed kunt helpen.

Een tijdelijke Bbz-regeling voor zelfstandig ondernemers

De Coronacrisis maakt het voor zelfstandig ondernemers lastig om de werkzaamheden draaiende te houden. Denk aan een evenementenbeveiliger die nu geen werk heeft, een café-eigenaar die zijn deuren tijdelijk heeft moeten sluiten of een kapster die momenteel niet in contact mag komen met haar klanten. De financiële gevolgen hiervan zijn groot. Daarom kunnen zelfstandig ondernemers nu tijdelijk gebruik maken van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Volgens deze regeling hebben zij 3 maanden recht op inkomensondersteuning voor hun dagelijkse levensonderhoud. De regeling geldt voorlopig tot 1 juni 2020.
 

De Spoedcursus Bbz

Heb jij als overheidsprofessional te maken met de Bbz-regeling en wil je goed kunnen omgaan met de onverwachte, extra werkzaamheden die dit momenteel met zich meebrengt? Daarvoor hebben wij een Spoedcursus Bbz ontwikkeld. Deze cursus duurt slechts een halve dag en kun je via een live-verbinding volgen in onze Virtual Classroom. De docent Willem Donders is specialist op het gebied van de Bbz en vertelt je alles wat je moet weten over de tijdelijke regeling voor zelfstandig ondernemers. Wat houdt de Bbz in? Voor wie is de regeling bedoeld? Hoe werkt een aanvraag en wat zijn de voorwaarden? Je leert de regeling direct in de praktijk toepassen. Zo ben jij straks in staat om zelfstandig ondernemers goed te helpen.
 

Schrijf je nu in voor de Spoedcursus Bbz

Je kunt kiezen voor een ochtendcursus van 9.30 uur tot 12.30 uur of een middagcursus van 13.30 uur tot 16.30 uur op donderdag 23 april

Je kunt je hier inschrijven. De les bestaat uit maximaal 15 deelnemers, zodat de docent tijd heeft om individuele vragen te beantwoorden en er ruimte is om zelf ook praktijkcasussen aan te dragen.
 

Vragen?

Wil je meer weten over deze spoedcursus? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer 035 20 04 908 of het e-mailadres info@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.