of 60941 LinkedIn

Maak van 2020 uw jaar

Maak van 2020 uw jaar. Uw goede voornemens wel behalen
Bestuursacademie Nederland Reageer

Vaker sporten, gezonder eten, meer afspreken met vrienden of een nieuwe baan zoeken. Goede voornemens voor het nieuwe jaar: wie maakt ze niet? Maar hoe zorgt u er nu voor dat u ze ook daadwerkelijk behaalt?

Uw goede voornemens wel behalen

Het volhouden van goede voornemens blijkt vaak lastig. We beginnen vol goede moed, maar na een week of twee vallen we weer terug in onze oude gewoonten. Zonde! Daarom geven wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat u uw goede voornemens wél behaalt. 


1. Stel concrete doelen

Stel uw doelen zo concreet mogelijk op. Wilt u meer gaan bewegen? Spreek dan bijvoorbeeld met uzelf af dat u minimaal een half uur per dag beweegt. Dit hoeft echt niet in de sportschool te zijn. U kunt bijvoorbeeld in uw pauze een rondje lopen of de trap nemen in plaats van de lift. Zo introduceert u zonder heel veel moeite meer beweging in uw leven. 


2. Weet wie u bent

Zelfkennis is bij het maken van goede voornemens belangrijk. U kunt zich wel voornemen dat u elke ochtend voordat u naar uw werk gaat een rondje gaat hardlopen. Maar bent u een avondmens, dan is de kans klein dat u dat volhoudt. Houd daar dus rekening mee. Waarschijnlijk heeft u meer succes als u na uw werk een rondje gaat lopen.


3. Wacht niet tot morgen

Voor goede voornemens hoeft u niet te wachten tot in januari. Als u iets wilt veranderen in uw leven, begin dan gewoon meteen. Het perfecte moment bestaat niet. Het is dan ook zonde om pas in januari te beginnen.


Meer weten?

Heeft u net dat extra zetje nodig? Of wilt u weten hoe u uw talenten beter kunt benutten? Bekijk dan onze Training Persoonlijke Effectiviteit. Voor vragen kunt u altijd terecht bij een van onze opleidingsadviseurs.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.