of 62812 LinkedIn

Hulp verlenen vanuit huis

Hulp verlenen vanuit huis. Hoe kun je dat het beste aanpakken?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Werk je als consulent in het sociaal domein? Dan moet je door de coronacrisis je cliënten ineens vanuit huis ondersteunen en begeleiden. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Je leest het in de whitepaper Telefonisch indiceren.

Sociaal werk nu nog belangrijker

In deze crisistijd is de waarde van sociaal werk extra hoog. Veel mensen zitten alleen thuis en kunnen geen bezoek ontvangen. Hierdoor neemt de eenzaamheid toe. Anderzijds zijn veel gezinsleden nu de hele dag bij elkaar en dat kan zorgen voor meer problemen onderling. Ook het aantal cliënten met financiële problemen zal de komende tijd stijgen, omdat sommige mensen hun werk (bijna) niet kunnen doen. Deze mensen hebben jouw ondersteuning en begeleiding hard nodig.
 

Cliënten begeleiden vanuit huis

Als consulent in het sociaal domein kun je je cliënten het beste begeleiden door persoonlijk met ze in gesprek te gaan en hun situatie en omgeving met eigen ogen te bekijken. Maar juist nu het begeleiden van je cliënten zo belangrijk is, kun je ze niet bezoeken. Je moet je werkzaamheden zoveel mogelijk vanuit huis uitvoeren, via de telefoon of je computerscherm. Dat betekent dat je op een andere manier in gesprek moet met je cliënten. Hoe pak je dat aan?
 

Download de whitepaper Telefonisch indiceren

Wil je weten hoe je vanuit huis je cliënten zo goed mogelijk kunt begeleiden? Download dan onze whitepaper Telefonisch indiceren. Hierin lees je onder andere:

 

  • Wat de coronacrisis betekent voor jouw werkzaamheden;
  • Hoe mensen reageren op een crisis en hoe jij hen helpt om te gaan met deze emoties;
  • Waar je rekening mee moet houden als je digitaal communiceert;
  • Hoe je de situatie van cliënten zo goed mogelijk onderzoekt door het stellen van de juiste vragen.

 

De whitepaper eindigt met wat persoonlijke tips, specifiek voor jou als consulent. Want hoe graag je ook voor andere mensen zorgt, jij bent zelf ook belangrijk!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.