of 61441 LinkedIn

Beleidsmedewerker sociaal domein. 8 praktische tips

Beleidsmedewerker sociaal domein. 8 praktische tips
Bestuursacademie Nederland Reageer

8 praktische tips voor de beleidsmedewerker sociaal domein van nu en de toekomst.

Het takenpakket van beleidsmedewerkers in het sociaal domein is in de afgelopen jaren veranderd. Dat komt onder meer door de vele veranderingen op het gebied van participatie, Wmo en jeugdzorg. Waar u zich vroeger focuste op een werkterrein of onderwerp, moet u nu samenwerken en uw beleid afstemmen op het grote geheel. Dat betekent dat u als beleidsmedewerker steeds meer een regisserende rol krijgt. Zo geeft u vorm aan nieuwe ontwikkelingen en slaat u een brug tussen beleid en uitvoering.

De transformatie van het sociaal domein en uw rol als beleidsmedewerker

Voor gemeenten is de transformatie van het sociaal domein een van de grootste uitdagingen. Het bieden van passende en samenhangende zorg en ondersteuning voor kwetsbare burgers blijkt lastiger dan verwacht. Als beleidsmedewerker komt er dan ook veel op u af. Om beter met al deze ontwikkelingen om te kunnen gaan, geven wij u hieronder 8 praktische tips waarmee u als beleidsmedewerker aan de slag kunt.

 

Download hier de whitepaper met de tips

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.