of 62284 LinkedIn

Aan de slag met de Tozo

Aan de slag met de Tozo. Wat houdt deze regeling in, wie heeft daar in welke situatie recht op en hoe wordt de uitkering aangevraagd.
Bestuursacademie Nederland Reageer

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt zelfstandigen die door de coronacrisis in de problemen komen ondersteuning in hun dagelijks levensonderhoud. In de whitepaper Tozo lees je wat deze regeling inhoudt, wie daar in welke situatie recht op heeft en hoe de uitkering aangevraagd wordt.

Hoofdlijnen Tozo

In deze whitepaper lees je in hoofdlijnen wat de Tozo inhoudt. Hoe is deze regeling tot stand gekomen, voor wie geldt de Tozo en hoe lang kan hiervan gebruik gemaakt worden? We geven onder andere een beschrijving van de doelgroep zelfstandigen, vertellen wanneer iemand recht heeft op de uitkering en geven een overzicht van de maximaal te ontvangen bedragen.

 

De Tozo aanvragen

Zelfstandigen kunnen de Tozo (meestal digitaal) aanvragen via hun eigen woongemeente. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? In de whitepaper wordt uitgelegd welke informatie de zelfstandige dient aan te leveren en er wordt een duidelijk overzicht gegeven van de stappen die doorlopen worden tijdens het aanvraagproces.
 

Extra informatie

Hoe ziet de beschikking op grond van de Tozo eruit? Wat wordt er gedaan in geval van fraude? In de laatste hoofdstukken van deze whitepaper is meer informatie te vinden over de beschikking, inlichtingenplicht en fraudebestrijding. Ook geven we een overzicht van de overige maatregelen waar zelfstandig ondernemers gebruik van kunnen maken en verwijzen we naar een aantal websites waar nog meer informatie te vinden is over de Tozo.

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.