of 61869 LinkedIn

Aan de slag als Wmo-consulent

Aan de slag als Wmo-consulent? Of uw kennis verder uitbreiden?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wilt u graag aan de slag als Wmo-consulent? Of wilt u uw kennis over de Wmo verder uitbreiden? En weten hoe de Wmo zich verhoudt tot andere wetten binnen het sociale domein? Dan is onze nieuwe opleiding tot HBO Wmo-consulent iets voor u. In dit HBO-programma verbreedt u uw kennis over de Wmo. Zo bent u straks goed voorbereid voor uw taken als Wmo-consulent. 

Hét HBO-programma voor elke Wmo-consulent

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen. Tijdens de opleiding HBO Wmo-consulent ontwikkelt u alle essentiële kennis en vaardigheden die u nodig heeft als moderne consulent Wmo. U kunt naar aanleiding van de specifieke hulpvraag van cliënten een zorgvuldige indicatie afgeven, middelen efficiënt inzetten en structurele oplossingen aandragen.


Wat leert u tijdens de opleiding HBO Wmo-consulent?

  • Invulling geven aan uw functie als Wmo-consulent
  • Denken en handelen vanuit de ‘kanteling’
  • Brede kennis over de wet- en regelgeving van de Wmo
  • Het achterhalen van de vraag achter de vraag van de cliënt
  • Het opstellen van rapportages en beschikkingen
  • Keukentafelgesprekken voeren met cliënten


Voor wie?

U bent werkzaam in het sociaal domein en betrokken bij de uitvoering van de Wmo. U wilt een opleiding volgen om met voldoende kennis aan het werk te kunnen.
 
Wij raden u aan om de opleiding HBO Wmo-consulent te combineren met een passende werk- of stageplek, zodat u datgene wat u leert meteen in de praktijk kunt brengen.


Vrijstelling in de HBO Bachelor Social Work

Na afloop van de opleiding HBO Wmo-consulent is het mogelijk verder te studeren richting de HBO Bachelor Social Work die wij samen met onze businesspartner NCOI verzorgen. Voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor de Bachelor? Dan ontvangt u op basis van uw diploma HBO Wmo-consulent een vrijstelling voor het keuzeprogramma van deze Bachelor.


Meer weten?

Wilt u meer weten over dit HBO-programma? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.