of 63623 LinkedIn

5 tips om uw concentratie te verbeteren

5 tips om uw concentratie te verbeteren. Nuttige tips & tricks op een rijtje
Bestuursacademie Nederland Reageer

Heeft u tijdens uw werk – of tijdens het studeren – regelmatig last van een gebrek aan focus? U bent niet de enige. Daarom hebben we enkele nuttige tips & tricks voor u op een rijtje gezet.

1. Stel prioriteiten

U kent ze vast wel, die dagen van e-mails beantwoorden, telefoontjes afhandelen en vergaderingen bijwonen. Aan het einde van de dag bent u helemaal kapot, maar de belangrijkste dingen zijn blijven liggen. Erg effectief was u dus niet. Juist daarom is het stellen van prioriteiten zo belangrijk. U kunt niet alles doen, dus moet u kiezen. Ga er even voor zitten en zet op papier welke dingen u echt moet doen. Als u eenmaal gekozen heeft, wordt het makkelijker om nee te zeggen tegen andere dingen.


2. Geen social media

Het scrollen door Instagram of Facebook is vaak een fijne afleiding, maar zorgt er ook voor dat uw aandachtsspanne kleiner wordt. Ofwel: u heeft steeds meer moeite om u voor langere tijd te concentreren. Dus leg uw telefoon weg of zet ‘m op stil. Zo kunt u ongestoord aan het werk.


3. Neem voldoende pauze

Pauze nemen: het doet wonderen voor uw concentratie. Het voelt heel tegennatuurlijk, want u heeft het daar natuurlijk eigenlijk veel te druk voor. Maar ook uw hersenen hebben tijd nodig om alle informatie te verwerken. Zorg er dus voor dat u regelmatig een moment van rust inlast. Ga, als het kan, van uw werkplek af. Maak een wandeling of een praatje met een collega en geef uzelf de kans om even te ontspannen.


4. Doe één ding tegelijkertijd

Het is heel verleidelijk om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Dat lijkt heel efficiënt, maar onze hersenen kunnen dat eigenlijk helemaal niet aan. Wanneer u echt productief wilt zijn, kunt u beter al uw aandacht op één specifieke taak richten. Zo gebruikt u uw concentratie optimaal.


5. Houd een notitieboekje bij de hand

Bent u geconcentreerd bezig, maar schiet u toch opeens een briljant idee te binnen? Noteer dat dan kort in een notitieboekje, en ga daarna verder met waar u mee bezig was. Zo behoudt u uw focus, maar verliest u ook uw briljante idee niet uit het oog.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Fris deze zomer je kennis op met onze Summerschool!

Voor iedereen die in de zomer altijd vol energie zit en hier graag op een waardevolle manier gebruik van maakt, hebben wij een leuk nieuwtje: wij organiseren deze zomer een Summerschool. 

 

Lees er hier meer over

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.