of 63000 LinkedIn

Wat is de verandercapaciteit van overheidsinstellingen?

Reageer

Binnenlands Bestuur voert samen met BDO Advisory onderzoek uit naar de verandercapaciteit van Nederlandse overheidsinstellingen. De reden daarvoor ligt voor de hand: veranderen is de afgelopen jaren een constante factor binnen overheden en zal dat ook blijven. Om optimale dienstverlening te (blijven) leveren, blijven overheden uitgedaagd om hun comfortzone te verlaten.

Verandercapaciteit definiëren we als ‘het vermogen van een organisatie om van punt A naar punt B te komen’, waarbij B ‘een punt is in de toekomst waar de organisatie naartoe wil groeien en dat nu nog niet past binnen de huidige werkwijze van de organisatie’. Een organisatie die zo’n verandering in hoog tempo weet door te voeren én te bestendigen, is klaar voor de toekomst.

Om succesvol transities te realiseren, speelt de verandercapaciteit van organisaties een essentiële rol. BDO Advisory heeft in samenspraak met Prof. dr. Cozijnsen (VU Amsterdam) een evidence based aanpak ontwikkeld. Op basis van deze aanpak is een enquête ontwikkeld. Binnenlands Bestuur voert samen met BDO Advisory dit onderzoek uit om in beeld te krijgen wat de verandercapaciteit van overheidsinstellingen is.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

BDO Accountants & Adviseurs

Afbeelding

Boogschutterstraat 35

7324 AE Apeldoorn

088- 236 48 03

publiekesector@bdo.nl

www.bdo.nl/lokale-overheid

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.