of 59345 LinkedIn

Uitdagingen en oplossingsrichtingen Participatiewet voor 2019 en verder

BDO Accountants & Adviseurs Reageer

De Participatiewet is nog alles behalve ‘going concern’. Het behalen van doelstellingen blijft achter. Daarnaast wordt het re-integratiedeel van het budget soms gebruikt voor de tekorten op Jeugdhulp of Wmo. Door het ongedeelde budget in het sociaal domein, moeten gemeenten meer dan voorheen zélf sturen. Als partner van het Congres sociaal domein van Binnenlands Bestuur op 8 november staat BDO tijdens een deelsessie stil bij de uitdagingen én oplossingsrichtingen voor 2019 en verder.

Uitstroom bijstand

StroomOpwaarts, die voor Vlaardingen, Maassluis en Schiedam de Participatiewet integraal uitvoert, heeft een grote uitstroom uit de bijstand bereikt. Optimale sturing is mogelijk, doordat de uitvoering van de Participatiewet in één hand ligt. Ook worden werkgevers vraaggericht en vanuit één, brede doelgroep bediend. Tijdens de deelsessie van BDO vertelt directeur Desiree Curfs van StroomOpwaarts hoe ze de doelstellingen heeft bereikt en hoe ze zich voorbereidt op de komende jaren.

 

Contact

Anton RevenboerSenior Manager BDO Advisory - branchegroep Lokale overheid
Frank van der LeePartner Advisory, BDO Publieke Sector
(030) 284 97 94 / frank.van.der.lee@bdo.nl
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

BDO Accountants & Adviseurs

Afbeelding

Boogschutterstraat 35

7324 AE Apeldoorn

088- 236 48 03

publiekesector@bdo.nl

www.bdo.nl/lokale-overheid

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.