of 61441 LinkedIn

Nieuwe perspectieven voor gemeenten en leerwerkbedrijven

Nieuwe perspectieven voor gemeenten en leerwerkbedrijven
BDO Accountants & Adviseurs 1 reactie

Er is veel veranderd voor gemeenten en sociale werkvoorzieningsbedrijven.

In diverse gemeenten en regio’s is nagedacht over de uitvoering van de Participatiewet en hoe de begeleiding en arbeidstoeleiding van de mensen met een arbeidsbeperking daarin een plek krijgt. Dit heeft geleid tot diverse uitvoeringsmodellen. 

Ook in het huidig tijdsgewricht zien wij dat gemeenten en regio’s hun afwegingen maken over een optimale uitvoering van de Participatiewet. Voor de komende periode verwachten wij ook dat uitvoeringsmodellen opnieuw bekeken worden naar doeltreffendheid en doelmatigheid, mede in het licht van krapper wordende budgetten. Veel sociale werkvoorzieningsbedrijven zijn getransformeerd naar leerwerkbedrijven. Sommige zijn daarbij gefuseerd met de (regionale) sociale diensten, andere zijn ontmanteld. Wat zijn nu de lessen die we kunnen leren uit de afgelopen periode?

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door wendy op
Wat bijstandsgerechtigden vooral geleerd hebben uit de afgelopen periode is dat ze met het verrichten van produktiewerk worden ingezet om SW-bedrijven uit de rode cijfers te houden, zonder dat hier een salaris tegenover staat. En dat alles onder het mom van afstand tot de arbeidsmarkt, werkfit maken en talenten ontdekken of ontwikkelen.

Contactgegevens

BDO Accountants & Adviseurs

Afbeelding

Boogschutterstraat 35

7324 AE Apeldoorn

088- 236 48 03

publiekesector@bdo.nl

www.bdo.nl/lokale-overheid

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.