of 60831 LinkedIn

Bijeenkomst FAMO over verandercapaciteit gemeenten

Reageer

Veranderen is een constante factor binnen gemeenten. Maar hoe zorgt u ervoor dat een verandering binnen uw organisatie succesvol wordt gerealiseerd? Het verandervermogen speelt hierbij een essentiële rol. BDO heeft samen met Binnenlands Bestuur onderzoek gedaan naar de verandercapaciteit van Nederlandse gemeenten. Het volledige rapport van BDO zal begin mei verschijnen. In samenwerking met de Federatie van Algemene Middelenmanagers bij de Overheid (FAMO) houdt BDO op 17 mei in Almere een bijeenkomst over dit onderwerp.

Uit onderzoek blijkt dat de medewerkers vaak nog onvoldoende zijn overtuigd van de gekozen weg. Juist de afdeling financiën kan een belangrijke rol spelen bij het vertalen van strategische doelen naar operationele KPI’s om daarmee de gekozen weg meer helder te maken voor de organisatie en haar stakeholders. Tijdens deze bijeenkomst wordt inzicht gegeven in de uitkomsten van het onderzoek. Daarnaast zal Frank Halsema, concerncontroller van de gemeente Utrecht, de aanwezigen met concrete voorbeelden laten zien hoe de gemeente Utrecht een verandertraject heeft aangepakt. Ook wordt een zelfscan uitgevoerd waarbij de risico’s van een verandering in kaart kunnen worden gebracht. Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn om te discussiëren over de theorie en de praktijk.

 

Meer informatie en inschrijven

De bijeenkomst vindt plaats op 17 mei van 12:00 tot 17:00 uur bij de gemeente Almere. Deelname kost 60 euro exclusief btw, FAMO-leden mogen gratis deelnemen. Meer informatie, het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijving is te vinden op de FAMO-website. Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek? U kunt zich alvast inschrijven zodat u het volledige rapport over gemeenten als eerste ontvangt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

BDO Accountants & Adviseurs

Afbeelding

Boogschutterstraat 35

7324 AE Apeldoorn

088- 236 48 03

publiekesector@bdo.nl

www.bdo.nl/lokale-overheid

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.